Ειδήσεις

Πελοπόννησος: Αυτές είναι οι «Απάτητες Παραλίες» - Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την προστασία τους

Απρίλιος 19, 2024 - 14:20

Για 198 παραλίες της χώρας μας, τέθηκε σε ισχύ το νέο καθεστώς με τέσσερις κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον νέο Νόμο 5092/2024 («Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές») βρισκονται εντός του δικτύου NATURA 2000. Καμία από αυτές τις παραλίες δεν βρίσκεται στον Νομό Αρκαδίας.

MyCoast: Ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες

Απρίλιος 19, 2024 - 13:30

Με τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις εξειδικεύονται οι κανόνες για τους όρους διαφάνειας στην παραχώρηση του αιγιαλού και της παραλίας, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Νόμο 5092/2024 «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές».

Με τις αποφάσεις αυτές:

Δήμος Άργους Μυκηνών: Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης Σχολείων του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Απρίλιος 19, 2024 - 13:11

Τα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών συμμετέχουν στον μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης που διοργανώνει η TEXAN σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ανακυκλώνοντας οι μαθητές μεταλλικά, πλαστικά και γυάλινα υλικά έως και τις 25 Μαΐου 2024 Τα σχολικά τμήματα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα - έπαθλα του Διαγωνισμού:

Εορτάστηκε η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 19, 2024 - 11:30

Την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης τίμησαν με εκδηλώσεις το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου στην Τρίπολη.

Οι Φιλέλληνες ήταν άνθρωποι ευαίσθητοι, μορφωμένοι, που επηρεασμένοι από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ιστορία της Ελλάδας ήρθαν εδώ, πολέμησαν, πολλοί σκοτώθηκαν και κυρίως μετέφεραν το μήνυμα του Αγώνα των Ελλήνων στις χώρες τους.

Επειδή ήρθαν τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Αμερική και την Άπω Ανατολή έγιναν πρεσβευτές μεταξύ της Ελλάδας και των δικών τους χωρών.

Στους «4» του Conference League ο Ολυμπιακός

Απρίλιος 19, 2024 - 10:20

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα ημιτελικά του UEFA Conference League έπειτα από την επική του πρόκριση στα ημιτελικά μέσα στην Τουρκία και στην διαδικασία των πέναλτι με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Τζολάκη.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε να κερδίζει με 1-0 με γκολ του Καχβετσί στο 12’ με το σκορ να παραμένει ίδιο και στην παράταση με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι.

Άρειος Πάγος: Έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο των δύο υφυπουργών για το μπάζωμα στα Τέμπη

Απρίλιος 19, 2024 - 10:20

Παραγγελία να διερευνηθεί πιθανή πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη προς τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας επειδή απέρριψε την καταγγελία – μήνυση συγγενών θυμάτων εναντίον των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη που κατηγορούνται ότι επέτρεψαν το μπάζωμα που αλλοίωσε το χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παρασκευής 19 Απριλίου

Απρίλιος 19, 2024 - 09:50

 Το αθλητικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παρασκευή 19 Απριλίου.

15.00 (Cosmote Sport 3 HD): Ποδόσφαιρο, Youth League, Ολυμπιακός – Ναντ

15.30 (Cosmote Sport 6 HD): Τένις, ATP 500, Όπεν Βαρκελώνης

16.00 (Cosmote Sport 9 HD): Ενόργανη Γυμναστική, Παγκόσμιο Κύπελλο, Κατάρ

17.30 (Cosmote Sport 6 HD): Τένις, ATP 500, Όπεν Βαρκελώνης

18.00 (Cosmote Sport 8 HD): Ποδόσφαιρο, Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας, Αλ Νασρ – Αλ Φάιχα

19.00 (Cosmote Sport 3 HD): Ποδόσφαιρο, Youth League, Μίλαν – Πόρτο

Τα στοιχεία που ζητεί η ΑΑΔΕ από τους ιδιοκτήτες βενζινάδικων

Απρίλιος 19, 2024 - 09:00

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων είναι υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν άμεσα τα εξής στοιχεία:

- αντίγραφο της άδεια λειτουργίας του πρατηρίου

- αντίγραφο βεβαίωσης ογκομέτρησης για κάθε δεξαμενή, η οποία περιλαμβάνει την ημερομηνία ογκομέτρησης, τον κωδικό αριθμό της και τη μέγιστη χωρητικότητά της ή τους ογκομετρικούς πίνακες

- αντίγραφο εγκρίσεων του τύπου των αντλιών

- υπεύθυνη δήλωση του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, το οποίο διενήργησε οποιαδήποτε εργασία στο σύστημα των αντλιών

Λίμνες: Δράση ενημέρωσης και πρόληψης νοσημάτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Απρίλιος 19, 2024 - 08:40

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άργους  σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και το Δήμο Άργους - Μυκηνών, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου), προγραμματίζουμε να πραγματοποιήσουμε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 , και ώρες: 10:00 π.μ – 12:30 μ.μ στο Δημοτικό Κτήριο της Κοινότητας  Λίμνες ,  δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης  για την πρόληψη και διαχείριση νοσημάτων στον πληθυσμό.

Θα πραγματοποιηθούν  :

· Έλεγχο αρτηριακής πίεσης.

· Test ταχείας ανίχνευσης γλυκόζης αίματος (test σακχάρου).

Δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Απρίλιος 18, 2024 - 22:20

Στο πλαίσιο των δράσεων με σκοπό την πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία, η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης και το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας, IASIS A.M.K.E., υλοποίησαν Δράση ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σχετικά με τη μνήμη, την έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Αlzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω εξειδικευμένης αξιολόγησης.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις