Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο

Ιούλιος 31, 2017 - 15:05

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 5 Αυγούστου το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 18:15' με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Β. Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό ∆ιευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Ο περίπατος, διάρκειας 1 1⁄2 ώρας περίπου, θα ξεκινήσει στις 18:45 ακριβώς από το Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα -έκπληξη θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές.
Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας – αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό.
Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο περιλαμβάνει τη σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγιάς Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο.ΠΗΓΗ ert.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

“ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ”

5 Αυγούστου 2017, ώρα 18.15΄

Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου

Χαιρετισμοί - ομιλίες

  • Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος
  • Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου
  • Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος
  • Εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας
  • Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου κ. Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
  • Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού κ. Λυδία Καρρά

Τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι Της Παράδοσης” τραγουδούν και χορεύουν τοπικούς ρυθμούς σε μια προσπάθεια συνομιλίας διαφόρων περιόδων του Ελληνικού Πολιτισμού.

  • Τώρα που μπήκα στο χορό (συρτός)
  • Των Κολοκοτρωναίων (τσάμικος)
  • Αναστασιά (συρτός)

Στη συνέχεια οι περιπατητές θα ακολουθήσουν την διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού περιμετρικά του αρχαιολογικού χώρου έως το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ο Δήμαρχος

Κωνσταντίνος Γκάτζιος

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 5 Αύγουστος, 2017 - 18:00