Γ. Μανιάτης:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έχει πολλή δουλειά» για δημαγωγία και καθόλου χρόνο για δημιουργία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έχει πολλή δουλειά» για δημαγωγία και καθόλου χρόνο για δημιουργία

Αύγουστος 04, 2017 - 13:13

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑ Σ. ΦΑΜΕΛΛΟ «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ. ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλος, σε εκτεταμένο δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που υποτίθεται έχουν επιτελέσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στα θέματα του περιβάλλοντος. Με τόσο μεγάλη υπερπροσπάθεια και ιδιαίτερα με τον αξιοπρόσεχτο αυτοθαυμασμό για το έργο του, χρήσιμο είναι να προσέξει ο κ. Φάμελλος την υπερκόπωση. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν ένα χρήσιμο διάλειμμα.

Επειδή, ο κ. Φάμελλος προφανώς έχει επιλεκτική μνήμη, γιατί η ενασχόληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τη λαϊκίστικη προπαγάνδα διαβρώνει ακόμη και τις πιο πρόσφατες εμπειρίες, του θυμίζουμε:

1.    Για το φράγμα της Μεσοχώρας, ο κ. Υπουργός επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι χωρίς κανένα λόγο υπήρξε η καθυστέρηση των 2,5 ετών με τη γνωστή τακτική «ναι είμαστε κακοί, αλλά οι άλλοι ήταν χειρότεροι». Αν απορεί γιατί δεν είχε υπογραφεί η ΑΕΠΟ πριν 2,5 χρόνια, δεν έχει παρά να ρωτήσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου του για το πότε ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες νομικές εκκρεμότητες. Στη συνέχεια, ας εξηγήσει στους πολίτες της Θεσσαλίας την τεράστια καθυστέρηση. Του θυμίζουμε ότι το φράγμα της Μεσοχώρας προχωρά γιατί εμείς εγκρίναμε τα πρώτα Σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής.

2.    Για τους Χάρτες Πλημμύρας και τα Προγράμματα για τα Θαλάσσια Ύδατα, ας ενημερωθεί ότι απλώς συνεχίζει (με καθυστερήσεις όμως), την υλοποίηση του δικού μας σχεδιασμού και των δικών μας διαγωνισμών. Αλήθεια το Εθνικό Μητρώο Γεωτρήσεων πού βρίσκεται;

Το νερό για μας είναι εθνική προτεραιότητα. Δώσαμε μάχη με την τρόικα και η Ειδική Γραμματεία Υδάτων όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά ενισχύθηκε. Η απουσία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων από την εκδήλωση για τη Μεσοχώρα είναι ενδεικτική του πόσο ο κ. Φάμελλος σέβεται τη συγκεκριμένη υπηρεσία και το έργο της.

3.    Για το θέμα των δασικών χαρτών, που συνιστά την πανωλεθρία της κυβερνητικής ανικανότητας και νομοθετικής προχειρότητας με τα πολλαπλά «ψηφίζω – ξεψηφίζω – ξαναψηφίζω», ας απευθυνθεί στους 150.000 Έλληνες αγρότες που έχει αναστατώσει κι ας εντοπίσει τα 400.000 αγροτεμάχια που λείπουν από τους χάρτες του, με αποτέλεσμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, να μιλά για τον τεράστιο κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων εκατ. € από αγροτικές επιδοτήσεις.

4.    Για τα απορρίμματα, επί 1 έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τροποποιούσαν τα εγκεκριμένα από τη δική μας κυβέρνηση Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, χωρίς κανένα τελικό αποτέλεσμα. Το κωμικό είναι ότι τελικά υπέγραψαν όλα τα έργα ΣΔΙΤ που είχα αδειοδοτήσει το 2014 (π.χ. ΣΔΙΤ Δυτ. Μακεδονίας, Ηπείρου, κ.ά.) και μάλιστα στα σχετικά εγκαίνια, χαμογελαστοί εξυμνούσαν το έργο, για το οποίο μας κατηγορούσαν ότι ξεπουλάμε σε ιδιώτες τον πλούτο των απορριμμάτων.

Ενέκριναν Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με μη εφαρμόσιμους στόχους ανακύκλωσης,  κουνώντας το μαγικό ραβδάκι του λαϊκισμού. Το ίδιο ασφαλώς συνέβη με την καθυστερημένη έγκριση της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Γραμματικού Αττικής.

Για να συνοψίσουμε: ο κ. Φάμελλος δεν απάντησε τη μέρα της εξαγγελίας για το φράγμα της Μεσοχώρας επειδή «είχε πολύ δουλειά». Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας 2,5 χρόνια τώρα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έχει πολλή δουλειά» για δημαγωγία και καθόλου χρόνο για δημιουργία.

Ευχόμαστε στον κ. Υπουργό καλό καλοκαίρι και κυρίως καλή ξεκούραση.