Εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο από την Κονιόρδου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο από την Κονιόρδου (φωτο&βίντεο)

Αύγουστος 06, 2017 - 16:46

φωτογραφία © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου  εγκαινιάστηκε  το Σάββατο 5 Αυγούστου το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, που διοργανώνεται από τον Δήμο Επιδαύρου και την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 18:15' , με ομιλίες από : τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνο Γκάτζιο, την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου,τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού κ. Λυδία Καρρά, τον Εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Βαγγέλη Καζολιά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης ,η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Επιδαύρου Ευαγγελία Αισώπου ,ο περιφερειακός σύμβουλος  Γιώργος Σαρρής κ.α.
Τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι Της Παράδοσης” τραγούδησαν και χόρεψαν τοπικούς ρυθμούς σε μια προσπάθεια συνομιλίας διαφόρων περιόδων του Ελληνικού Πολιτισμού.
Το Πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μας φέρνει κοντά στην ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, αξιοποιώντας ένα σημαντικό κομμάτι της κληρονομιάς των προγόνων μας – αρχαία μονοπάτια που ένωναν πόλεις και χωριά μεταφέροντας πλούτο και πολιτισμό.
 Στην Επίδαυρο περιλαμβάνει τη σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως την Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγιάς Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο.(φωτογραφίες © eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο στιγμιότυπα από την εκδήλωση  https://youtu.be/A6tEfZorT6I

Βίντεο δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου https://youtu.be/7oYaRuj4-d8

Βίντεο δήλωση του Δημάρχου Επιδαύρου  Κ. Γκάτζιου https://youtu.be/bCOapWlZe7o

 

ArgolidaPortal.gr Εγκαινιάστηκαν τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο από την Κονιόρδου