Αποζημίωση 8 εκατ ευρώ στην ΕΑΣ Αργολίδας-ΡΕΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποζημίωση 8 εκατ ευρώ στην ΕΑΣ Αργολίδας-ΡΕΑ

Αύγουστος 07, 2017 - 19:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Αντωνόπουλος Γιώργος  dikaiologitika.gr

Αποζημίωση οκτώ εκατ ευρώ κατέβαλλε η Interamerican στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, για τη ζημιά που προκλήθηκε από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Εσπερίδες» που ανήκει στον οργανισμό.
Η πυρκαγιά προκλήθηκε στις 31 Αυγούστου 2016 στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Λειβάδια Άργους. Ήταν εκτεταμένη, αφού προκάλεσε ζημιές τόσο στο κτηριακό συγκρότημα όσο και στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και τις αποθηκευμένες ύλες. Η Interamerican ολοκλήρωσε την σχετική έρευνα τον Μάιο της τρέχουσας χρονιάς και στη συνέχεια προχώρησε στην καταβολή της σχετικής αποζημίωσης.
Είναι χαρακτηριστικά ότι η ΕΑΣ Αργολίδας – ΡΕΑ, με επίσημη ανακοίνωση
ευχαριστεί δημοσίως την INTERAMERICAN για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα υψηλής ασφαλιστικής ευθύνης που επέδειξαν τα αρμόδια στελέχη της κατά τη διαχείριση της ζημιάς και τις διαπραγματεύσεις. Με την αποζημίωση εξασφαλίζεται σε σημαντικό βαθμό η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και η συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης, με επαναπρόσληψη του συνόλου, σχεδόν, του προσωπικού της.
Ο συνεταιριστικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1938, συγκεντρώνει τη συμμετοχή 421 συνεταιριστών, με μεγάλη παραγωγή καταναλωτικών αγαθών σε χυμούς και αναψυκτικά, καθώς και βιομηχανικών ειδών -συμπυκνωμάτων εσπεριδοειδών- τα οποία διατίθενται στην εγχώρια αγορά και διεθνώς.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 η Interamerican έχει καταβάλει 40,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις συμβολαίων κατά ζημιών σε 28.798 περιπτώσεις, επί συνόλου καταβεβλημένων αποζημιώσεων εξαμήνου της τάξεως των 113,8 εκατ. ευρώ και διαχείρισης 178.609 περιστατικών.
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/business-news/168815/interamerican...