Το ΚΚΕ Αργολίδας για τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το ΚΚΕ Αργολίδας για τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αύγουστος 08, 2017 - 12:39

Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε, από όλους όσους αναφέρθηκαν στα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, για το ότι όλοι ανεξαιρέτως έκαναν όσα όφειλαν, αλλά και για τα «ατομικά μέτρα προστασίας» που πρέπει να γίνουν τμήμα της «κουλτούρας» μας, φταίει η κλιματική αλλαγή, οι βροχοπτώσεις, η ζέστη κλπ., άρα, τελικά όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης!!!

Φυσικά, κανείς δεν συνέδεσε το θέμα με την κατάσταση στην δημόσια υγεία, παρα το γεγονός ότι αφ’ ενός το θέμα των κουνουπιών είναι κατ’ εξοχήν θέμα δημόσιας υγείας (ιός Δ. Νείλου, ελονοσία κλπ.) και αφ’ ετέρου ότι μόλις προ ημερών ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση «ακρωτηριάζει» την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να εξασφαλίσει «χώρο» και κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Πρόκειται για ένα άκρως αντιδραστικό νομοθέτημα, που τινάζει «στον αέρα» τις λαϊκές ανάγκες για την πρωτογενή πρόληψη, προάγοντας την «ατομική ευθύνη», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και συνολικά την υγεία και τη ζωή του λαού.

Η κυβέρνηση βάζει και τη σφραγίδα, όχι απλά μιας υποβαθμισμένης και ανεπαρκούς δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σήμερα, αλλά και της τυπικής διάλυσής της. Η αντιδραστική αναδιάρθρωση της ΠΦΥ, έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ήρθε η σημερινή να δώσει ισχυρό πλήγμα, προκειμένου να στοιχίζει η υγεία της εργατικής τάξης όσο το δυνατόν λιγότερο στο κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους που αυτό υπηρετεί, στο πλαίσιο που θέτει η στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και συνολικά του κεφαλαίου, που θέλει φτηνούς εργαζομένους, με ελάχιστο επίπεδο υγείας, για να είναι ικανοί προς εκμετάλλευση, και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την αναθέρμανση της κερδοφορίας του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να πετύχει το πλεόνασμα 1,9 δισ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο 2017 (που θα καταλήξει στους δανειστές και σε νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους), εκτός από την αύξηση της φοροληστείας των λαϊκών οικογενειών, «πετσόκοψε» κατά 265 εκατ. ευρώ τη χρηματοδότηση νοσοκομείων και των μονάδων ΠΕΔΥ!

Αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν, στην σημερινή εποχή που μπορούμε να στείλουμε ένα τηλεχειριζόμενο όχημα στον Άρη να μαζέψει ορυκτά και να τα αναλύσει για να δούμε αν θα τον αποικίσουμε, να μην μπορούμε να φροντίσουμε την υγεία των κατοίκων αυτού του πλανήτη…(;)

Οι εργαζόμενοι να «μην τσιμπήσουν», από την κυβερνητική προπαγάνδα, να οργανώσουν  τη πάλη τους για ένα ολοκληρωμένο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, σύστημα υγείας.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Αυτό αποτελεί και τη διαχωριστική γραμμή. Εκεί γίνεται η σύγκρουση των δύο κόσμων και των δύο αντιλήψεων, του καπιταλιστικού κόσμου και του σοσιαλιστικού κόσμου. Σήμερα, είναι ώριμες οι υλικές προϋποθέσεις για την ανατροπή της βαρβαρότητας του καπιταλισμού. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, να αποσπάσει λύσεις στις σημερινές συνθήκες ο λαός μας, να ανοίξει ο δρόμος της εργατικής λαϊκής εξουσίας.

 

Τ.Ε.  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ