Γιορτή της Παναγιάς στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιορτή της Παναγιάς στο Άργος (φωτο&βίντεο)

Αύγουστος 14, 2017 - 23:50

Ο Αύγουστος για τoν Ελληνισμό, είναι ο μήνας της Παναγίας, καθώς θυμάται και τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Στις 15 Αυγούστου χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα , προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας  για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της. Η Παναγία, δοξάζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Στην πόλη του Άργους, επίκεντρο του εορτασμού είναι ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την Δευτέρα το βράδυ τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και ακολούθησε η Λιτάνευση του Επιταφίου της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης.
Μεταξύ των πιστών που τίμησαν τη χάρη της ήταν ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος,οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μπέγκος,ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης,οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Τάγκαλης,Νίκος Γκαβούνος ,ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Πέτρος Διολίτσης,οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Παπαϊωάννου,Παναγιώτης Σκούφης,Βαγγέλης Τζαβέλλας,Γιώργος Σαρρής,ο πρόεδρος του Δ. Δ. Άργους  Δημήτρης Καρυάμης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Άργους-Μυκηνών Δέσποινα Δαμασκηνού.
Την Τρίτη ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

 

ArgolidaPortal.gr Γιορτή της Παναγιάς στο Άργος -Δεκαπενταύγουστος