Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα στον τομέα υγείας Λυκουρέντζος-Τατούλης (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για έργα στον τομέα υγείας Λυκουρέντζος-Τατούλης (φωτογραφίες)

Αύγουστος 11, 2012 - 18:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

(ρεπορτάζ Ελένη Τράκα -φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)  13 εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των 18 εκ ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί.

Η εξέλιξη των έργων που αφορούν την υγεία και βρίσκονται στο στάδιο της ένταξής τους στο ΕΣΠΑ αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του υπουργού υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη για την σύσκεψη για τις πυρκαγιές. Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε τον υπουργό για όλα τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης ή έχουν συμβασιοποιηθεί. Ένα από τα έργα αυτά είναι και η ανέγερση της ψυχιατρικής κλινικής στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και η  καθ’ ύψος ανάπτυξη του περιφερειακού νοσοκομείου Τρίπολης.

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε στον υπουργό ότι όταν ανέλαβαν οι κωδικοί που αφορούσαν στον τομέα της υγείας ήταν βαλτωμένοι και υπήρχε μηδενική απορρόφηση ενώ τώρα έχουν φτάσει στο 60% και ανεβαίνουν… Επεσήμανε ακόμα πως σε ότι αφορά το τμήμα του ΕΣΠΑ για δομές υγείας από τα18 εκ.ευρώ του προϋπολογισμού τα 13,5 εκ.ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί και ζήτησε από τον υπουργό να ενισχυθεί η συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου με αυτές της περιφέρειας για να ολοκληρωθεί η ωρίμανση έργων. Ο περιφερειάρχης ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, προς το υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ανήκουν πλέον οι δομές πρόνοιας και συγκεκριμένα να αναλάβουν την υποστήριξη οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, (διότι δεν διαθέτει το υπουργείο Εργασίας), ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα έργα  που αφορούν στα γηροκομεία Σπάρτης, Τρίπολης, Λεωνιδίου και Κορίνθου. Η συμφωνία του κ. Λυκουρέντζου είναι δεδομένη και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά συμφωνεί με την σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με αφορμή την αναφορά του κ. Τατούλη για το αεροδρόμιο της Τρίπολης που θα γίνει με ΣΔΙΤ και δήλωσε πως όταν υπάρχει νομιμότητα στα έργα που ζητούνται θα είναι αλληλέγγυος και θα υπάρχει πάντα η στήριξή του ενώ ανακοίνωσε πως και το θέμα με το Υπουργείο Εργασίας θα λυθεί σε σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΕ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΕΣ.. ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Από την άλλη ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε πως παρά την δύσκολη δημοσιονομική δυνατότητα που έχει η χώρα και την προσπάθεια περιορισμού των δαπανών υγείας δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και η πρόσβαση των ασθενών στις μονάδες υγείας. Ακόμα εξήγησε πως οι όποιες διαδικασίες ακολουθούνται για συνενώσεις κλινικών και τμημάτων δεν θα εμποδίσουν σε καμία  περίπτωση την πρόσβαση των ασθενών στις υπ.ηρεσίες υγείας και οι πολίτες δε θα στερήθούν το φάρμακο που πρέπει να τους χορηγηθεί, για την αντιμετώπιση των ασθενειών τους.(ρεπορτάζ Ελένη Τράκα -φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)