Αποκατάσταση σχέσεων ή αναγκαστική συνεργασία Τατούλη- Λυκουρέντζου;

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αποκατάσταση σχέσεων ή αναγκαστική συνεργασία Τατούλη- Λυκουρέντζου;

Αύγουστος 12, 2012 - 09:17

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

(Φωτογραφίες Eurokinissi- Βασίλης Παπαδόπουλος)
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή την σύσκεψη για τις φωτιές στο Δ.Μεγαλόπολης αλλά και για την υγεία. Η υποδοχή δεν περιορίστηκε σε μία χειραψία αλλά υπήρξε και εναγκαλισμός με το αντίστοιχο θερμό καλωσόρισμα. Θερμή ήταν η υποδοχή και από τους αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου, ενώ πριν την σύσκεψη οι δύο άντρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για κάποια λεπτά στο γραφείο του Περιφερειάρχη και να μιλήσουν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
Και από την πλευρά του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου οι ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη αλλά και τους άλλους φορείς για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση της φωτιάς ήταν όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε «ειλικρινείς». Ενώ μετέφερε και την επικρότηση και ικανοποίηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την Περιφέρεια όχι μόνο για τις φωτιές αλλά και γενικά για τον τρόπο που δραστηριοποιείται η Περιφέρεια. Η επικρότηση αφορούσε και στο θέμα της υγείας – τις ενέργειες για τα προς ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ, αλλά και την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Κάποιοι κάνουν λόγο για σύσκεψη που αποτέλεσε πρόσχημα για να έρθουν οι δύο άντρες κοντά και να ξεκινήσει από εδώ και πέρα μία αγαστή συνεργασία που δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πολιτική εξέλιξή της… Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για αναγκαστική συνύπαρξη λόγω θεσμικών ρόλων… Και για εναγκαλισμούς αναγκαίους για τις φωτογραφικές λήψεις.
Το μέλλον θα δείξει τι από τα δύο συμβαίνει…
Εκείνο πάντως που εμείς θέλουμε να πιστεύουμε είναι ότι η κοινή καταγωγή και η δεδομένη αγάπη για τον τόπο τους θα υπερισχύσει ό,τι και αν κρύβει η στάση τους και η ψυχή τους…(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠAΔΟΠΟΥΛΟΣ)