Αναρτώνται τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αναρτώνται τα πρώτα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αύγουστος 18, 2017 - 12:39

Ξεκινά η ανάρτηση των πρώτων εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ ,σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου. Το κράτος προσδοκά σε έσοδα 2,65 δισ. ευρώ.
Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι το ίδιο «βαρύς» όσο ήταν και το 2016 για την συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων. Οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα γίνει ο υπολογισμός του φόρου θα είναι αυτές που ίσχυαν από 2016 άρα και τα ποσά θα είναι τα ίδια με αυτά των περσινών εκκαθαριστικών.
Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί ως τις 29 Σεπτεμβρίου (μαζί με την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος)
    Η δεύτερη θα καταβληθεί 31 Οκτωβρίου 2017.
    H τρίτη στην 30 Νοεμβρίου μαζί με την Τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος η τέταρτη μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου και η 5η μέχρι και τις 31 Ιαναουαρίου του 2018.
Μόνοι «κερδισμένοι» σε σχέση με πέρσι είναι όσοι έχουν αγροτεμάχια και ακίνητα εκτός σχεδίου πόλης οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. (ο οποίος επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ) με νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο μέχρι και το 2018 Τούτο διότι, όπως παραδέχεται το υπουργείο Οικονομικών, τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή του φόρου δεν μπορεί να υπολογίσει συμπληρωματικό φόρο σε αυτές τις ιδιοκτησίες.