Mπουζούκι & λαϊκό τραγούδι στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Mπουζούκι & λαϊκό τραγούδι στο Άργος

Αύγουστος 16, 2012 - 21:09

Μουσική παράσταση «μπουζούκι & λαϊκό τραγούδι»
τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος
                      Άννα Καραγεωργιάδου
                      Μαργαρίτα Καραμολέγκου
                      Σπύρος Κουτσοβασίλης
οργάνωση: Κ.Ε.Δ.Α-Μ                    

συνοδεύει στο μπουζούκι ο συμπολίτης μας Βαγγέλης Τρίγκας
παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Σοφράς  (κοντραμπάσο)
                                  Βασίλης Κετεντζόγλου  (κιθάρα)
                                  Θοδωρής Μπρουτζάκης  (πιάνο)
                                  Παναγιώτης Στεργίου  (μπουζούκι)
        
Σάββατο 18 Αυγούστου 2012  στις Στρατώνες του Καποδίστρια
ώρα έναρξης: 9.00 μμ.
Τιμή εισιτηρίου: 10,00€               
                                           
     Σημεία Προπώλησης Εισιτηρίων:
   Γραφείο Αντιδημάρχων (2751360711)
   ΚΕΠ Άργους (2751360791, -92, -93)
   Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη (2751067895)
   Περίπτερο Σγουρίδης, οδός Γούναρη (2751067383)
   Indie Shop, Μπουμπουλίνας 19 Ναύπλιο (2752026941)
Είναι μια ιστορική αναδρομή με τραγούδια και οργανικά κομμάτια, που  αναδεικνύει το ρόλο που έπαιξαν οι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, στη δημιουργία του ρεμπέτικου τραγουδιού και στη μετέπειτα εξέλιξή του, σε λαϊκό και  έντεχνο λαϊκό, ως τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη.
Τα τραγούδια παίζονται με τη χρονολογική σειρά που ηχογραφήθηκαν, ενώ τα σχόλια που κάνει ο Βαγγέλης Τρίγκας ενδιάμεσα, προσδίδουν στην παράσταση και μια ακαδημαϊκή διάσταση, βοηθώντας το θεατή να κατανοήσει την εξέλιξη του ρεμπέτικου – λαϊκού κ έντεχνου λαϊκού στις τρεις πρώτες δεκαετίες (1930 – 1960)
Η εργασία αυτή, είναι μέρος μιας γενικότερης και πολύπλευρης δραστηριότητας που έχει ο Βαγγέλης Τρίγκας και περιλαμβάνει, διδασκαλία του μπουζουκιού (δια ζώσης και διαδυκτιακά σε πολλά κράτη του κόσμου) – σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό -  Βιβλιογραφία – δισκογραφία - συνεργασίες με γνωστούς τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη – Γιώργο Νταλάρα- Χάρη Αλεξίου κ΄ άλλους) συμμετοχές σε παραστάσεις στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Ηρώδειο κ.α.) και στο εξωτερικό ( Concert Haus της Βιέννης, Φιλαρμονική του Μονάχου κλπ)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ
0 Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής και φωνητικής. Παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αϊδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Παντελή θαλασσινό και άλλους.
Έχει συμμετάσχει στους δίσκους "ΛΑΥΡΙΟ" του Βαγγέλη Κορακάκη, "ΜΙΣΜΑΓΙΑ" σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, "ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ TOY ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ", "Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ" μέρος πρώτο και δεύτερο, "ΤΑ ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΜΠΑΓΙΑ" και "ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ" των Πέτρου Ταμπούρη και θοδωρή Γκόνη όπου είναι ο βασικός ερμηνευτής, "ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ" του Λάκη Παπαδόπουλου, "ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ" του Παντελή Αραμπατζή, "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του Γιάννη Μαρκόπουλου, κ.α.
Έχει μοιραστεί τραγούδια στη σκηνή μαζί με τους: Παντελή θαλασσινό, Αναστασία Μουτσάτσου, Αθηνά Μόραλη, Νικολόπουλο, Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Ελευθερία Αρβανιτάκη,  Γιώργο Νταλάρα, κ.ά.
Το τραγούδι "Λόγω Τιμής", από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, τον έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό.
Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2001, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος εμφανίστηκε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε 5 παραστάσεις αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.
Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η συμμετοχή του στην τελετή που έγινε στο καλλιμάρμαρο Στάδιο με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τραγούδησε δύο κομμάτια, σε ένα σύνολο ορχηστρικής μουσική του Πέτρου Ταμπούρη, τον "0λυμπιόνικο" του Πινδάρου και τον "Σπύρο Λούη" σε στίχους θοδωρή Γκόνη.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΤΡΙΓΚΑΣ
Γεννήθηκε το 1960 στο Άργος. Αρκετά νέος, μέσα από το οικογενειακό του περιβάλλον, ήρθε σε επαφή με τα ρεμπέτικα και το λαϊκό τραγούδι εκείνων των χρόνων και φυσικά το μπουζούκι που γρήγορα έγινε το αγαπημένο του μουσικό όργανο. Από τα χρόνια του δημοτικού σχολείου άρχισε να παίζει μπουζούκι παίρνοντας τα πρώτα του μαθήματα από τον πατέρα του. Είναι κυρίως αυτοδίδακτος, ωστόσο θεωρεί δάσκαλούς μου όλους αυτούς τους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού που με μεγάλο ενδιαφέρον άκουγε από τους δίσκους, να παίζουν τόσο γοητευτικά.
Από τα 17 του χρόνια άρχισε να δουλεύει επαγγελματικά, ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε κέντρα και, στο διάστημα αυτό, συνεργάστηκε περιστασιακά με αρκετούς, επώνυμους και μη, τραγουδιστές. Σταθμός ήταν η συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα το 1983.
Από το 1992 και μετά παίζει μόνο σε συναυλίες και ασχολείται αποκλειστικά με τη διδασκαλία του οργάνου βρίσκοντας σε αυτή τη δραστηριότητα μεγάλο ενδιαφέρον.
                                                                                        
                                                                                                          Με εκτίμηση                                                                                                 
                                                                                                                                                                     
                                                                                                  Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ
                                                                                     Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος
                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος