«Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚ Ναυπλίου» (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚ Ναυπλίου» (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 06, 2017 - 12:45

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Καταγγελία του Σωματείου υπαλλήλων καφεζυθεστιατορίων-ξενοδοχείων ύπνου Ναυπλίου:

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, στο Σωματείο υπαλλήλων καφεζυθεστιατορίων-ξενοδοχείων ύπνου Ναυπλίου καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚ Ναυπλίου και μέλη της απερχόμενης Διοίκησης του Σωματείου για τον τρόπο που διεξάγουν τις εκλογές στο σωματείο, με κλειστές τις πόρτες στην αίθουσα και με προσπάθεια να εμποδίσουν τους υποψηφίους της ΔΑΣ να παρευρίσκονται στην διαδικασία. Τι έχουν να φοβηθούν άραγε από την παρουσία μας όπως προβλέπει άλλωστε και το καταστατικό του σωματείου; Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αν οι ψηφίσαντες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, γιατί όμως δεν το κάνουν;

Ερωτηματικά δημιουργεί και η στάση της  Εφορευτικής Επιτροπής καθώς και της δικηγόρου-δικαστικής αντιπροσώπου που προεδρεύει σε αυτήν, που δείχνουν ανοχή σε αυτή την απαράδεκτη και παράτυπη διαδικασία. Αυτό οδήγησε σε παρέμβαση μας στον δικηγορικό σύλλογο.

Σε μια περίοδο που για ακόμη μια χρονιά και στην περιοχή μας οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε ματώσει κυριολεκτικά με μισθούς πείνας και βάρδιες «ήλιο με ήλιο», την στιγμή που οι εργοδότες απαιτούν να υπογράψουν δηλώσεις ότι δεν είναι συνδικαλισμένοι, τη διοίκηση του Σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, ενδιαφέρουν μόνο τα «κουκιά». Αντί να οργανώσουν τους εργαζόμενους, να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα για όλους, ο πρόεδρος του ΕΚΝ ενοχλείτε τόσο που τραμπουκίζει τους υποψήφιους της ΔΑΣ και καλεί την αστυνομία για να τους «τρομοκρατήσει».

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι καινούργιες για τέτοιου είδους «συνδικαλιστές». Είναι η συνέχεια όσων έκαναν την ημέρα που ήταν να γίνει η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου που στην πραγματικότητα δεν έγινε καθόλου, γιατί δεν είχε απαρτία. Οι ελάχιστοι «παρόντες» εξέλεξαν  την εφορευτική επιτροπή παράτυπα, με την ανοχή της δικαστικού αντιπροσώπου παρά την ένσταση που καταθέσαμε ότι δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά την εργατική τάξη του νομού να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, το δυνάμωμα του ΠΑΜΕ που έχει την πείρα, την ικανότητα και την γραμμή της υπεράσπισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους ενάντια στην εργοδοσία και τα στηρίγματά της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να τους δώσουμε.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-ΔΑΣ:«Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚ Ναυπλίου»