Ερώτηση Ανδριανού για τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη χαλαζόπτωση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ερώτηση Ανδριανού για τις εκτιμήσεις των ζημιών από τη χαλαζόπτωση

Αύγουστος 17, 2012 - 18:25

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τις πληγείσες από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση περιοχές της Αργολίδας (Άγιο Δημήτριο, Αρκαδικό, Γιαννουλέικα, Κοκκινάδες, Ρουσβανέικα και Σταματέικα).

Ο κ. Ανδριανός επικοινώνησε με τους αρμοδίους του ΕΛΓΑ Τρίπολης και ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν και σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, αναφέρει τα εξής:

«Η πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Αργολίδα, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Άγιος Δημήτριος, το Αρκαδικό, τα Γιαννουλέικα, οι Κοκκινάδες, τα Ρουσβανέικα και τα Σταματέικα, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές που φτάνουν μέχρι και το 100% στην αγροτική παραγωγή καθώς και το φυτικό κεφάλαιο.
Με δεδομένη την ήδη πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
1.       Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ενεργοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις οι παραγωγοί που επλήγησαν από την πρόσφατη έντονη χαλαζόπτωση στην Αργολίδα».