4ος Αγώνας δρόμου μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο» 2017 στη Νέα Κίο (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

4ος Αγώνας δρόμου μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο» 2017 στη Νέα Κίο (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 16, 2017 - 22:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στη Νέα Κίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου ο 4ος αγώνας δρόμου μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο».
Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 500 αθλητές. Απόσταση: 11.000 μέτρα για δρομείς και περιπατητές, 5.000 μέτρα (νέο αγώνισμα) για ηλικίες από 12ετών και άνω και 2.000 μέτρα για παιδιά.
Tα 8 χλμ σε παρόχθιο χωματόδρομο του Ερασίνου ποταμού, τα υπόλοιπα 3 χλμ σε άσφαλτο στην παραλιακή οδό του Αργολικού Κόλπου. Τα 5 χλμ  πραγματοποιήθηκαν σε τμήμα της μεγάλης διαδρομής.
Ο αγώνας  υποστηρίχτηκε υγειονομικά από τον Ερυθρό Σταυρό Άργους και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυπλίου. Σημαντική Υποστήριξη στον Αγώνα παρείχαν οι Φίλοι Μοτοσικλέτας Αργολίδας (ΦΙΛΜΑ), το 1ο Σώμα Προσκόπων Άργους, η Τροχαία Άργους καθώς και οι τοπικοί Σύλλογοι της Δ.Κ. Νέας Κίου.
Διοργανωτές ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Άργους-Μυκηνών  η Τ.Κ. Νέας Κίου,οι  Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας και ο ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου.
Οι απονομές μεταλλίων έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο,τους αντιδημάρχους Δημήτρη Κρίγγο, Δημήτρη Τσίμπο,τον δημοτικό σύμβουλο Αχιλλέα Μπαντανά, τον πρόεδρο της  Τ.Κ. Νέας Κίου Νίκο Μουτάφη και από εκπροσώπους συλλόγων. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
Βίντεο στιγμιότυπα από τον αγώνα https://youtu.be/I_tNOu0Z4sY
Βίντεο απονομές https://youtu.be/KE7uLUfGOk4

ArgolidaPortal.gr ΝΕΑ ΚΙΟΣ-4ος Αγώνας δρόμου μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο» 2017

ArgolidaPortal.gr Νέα Κίος-4ος Αγώνας δρόμου μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο» 2017 //Απονομές