Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η Φιλοτελική Έκθεση «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017» (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εγκαινιάστηκε στο Ναύπλιο η Φιλοτελική Έκθεση «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017» (φωτο&βίντεο)

Σεπτέμβριος 19, 2017 - 22:57

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, στο χώρο που λειτούργησε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων, φιλοξενείται από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 η Φιλοτελική Έκθεση «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA 2017» που διοργανώθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Τα εγκαίνια της σημαντικής αυτής Φιλοτελικής Έκθεσης έγιναν σε επίσημη εκδήλωση, παρουσία της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Δημάρχου Ναυπλιέων και του Γενικού Γραμματέα της PostEurop.
Η Πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων για συνεργασία και φιλοξενία της έκθεσης ενώ παρουσίασε και την ελληνική έκδοση της Σειράς «EUROPA 2017- Κάστρα.
Η κυρία Σταυράκη είπε χαρακτηριστικά: « Τ α Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται κάθε μέρα σε κάθε σημείο της χώρας. Ειδικά σήμερα βρίσκονται εδώ, στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου, για δύο πολύ σημαντικούς λόγους: για την επίσημη παρουσίαση της Ειδικής Σειράς Γραμματοσήμων EUROPA2017, που απεικονίζει το Παλαμήδι, και για τη διοργάνωση της Φιλοτελικής Έκθεσης «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα EUROPA2017», μίας από τις σπουδαιότερες φιλοτελικές εκθέσεις που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι η καρδιά του ευρωπαϊκού φιλοτελισμού χτυπάει φέτος  εδώ, στο Παλαμήδι , που τα ΕΛΤΑ επέλεξαν, να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μαζί  με το Κάστρο της Μεθώνης,  στην έκδοση γραμματοσήμων EUROPA2017 - Κάστρα, μια έκδοση που ενώνει πολιτιστικά και φιλοτελικά τις χώρες της PostEurop. Στην έκθεση συμμετέχουν 40 ευρωπαϊκές χώρες, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της PostEurop, της Ένωσης που εκπροσωπεί τους Ευρωπαϊκούς δημόσιους Ταχυδρομικούς Φορείς και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φιλοτελικές διοργανώσεις του έτους σε ευρωπαϊκό επίπεδο"
Και συνέχισε: "Σήμερα, έχουμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο Γενικός Γραμματέας της PostEurop,  Dr. Botond SZEBENY που ταξίδεψε στο Ναύπλιο ειδικά για την εκδήλωση, για να δει από κοντά την Φιλοτελική Έκθεση EUROPA που διοργανώνεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για πρώτη φορά στην ιστορία της PostEurop. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα τον ενθουσιάσει και ότι θα ξεκινήσει από εδώ, από την Ελλάδα και θα καθιερωθεί σε όλη την Ευρώπη, ο θεσμός των Φιλοτελικών Εκθέσεων EUROPA».
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος, χαιρέτησε την εκδήλωση και καλωσόρισε τη Φιλοτελική Έκθεση στην πόλη του Ναυπλίου, ενώ ευχαρίστησε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τη διοργάνωση και για την έκδοση του γραμματοσήμου με το Παλαμήδι, στο πλαίσιο της Σειράς EUROPA 2017- Κάστρα.
Στην εκδήλωση απηύθηνε χαιρετισμό ο κ. Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος χαιρέτησε τη διοργάνωση της Φιλοτελικής Έκθεσης και συνεχάρη τη Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Ο Γενικός Γραμματέας της PostEurop,  Dr. Botond SZEBENY που ταξίδεψε στο Ναύπλιο ειδικά για την εκδήλωση προσκεκλημένος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αναφέρθηκε στο έργο και στον ρόλο της  PostEurop και εξήρε την πρωτοβουλία των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τη διοργάνωση της Φιλοτελικής Έκθεσης.
Ο κ. Γεώργιος Τσεκές, Δρ. Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Παλαμηδιού και του Κάστρου της Μεθώνης και στο ρόλο που διαδραμάτισαν στη ζωή των κατοίκων και στην ανάπτυξη της περιοχής του Ναυπλίου και της Μεθώνης αντίστοιχα.
Η Φιλοτελική Έκθεση θα λειτουργήσει στο Βουλευτικό του Ναυπλίου από 18 έως 27 Σεπτεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις καθημερινές από ώρα 18:00 έως 21:30 και το Σαββατοκύριακο από 10:00 έως 13:00 το πρωί και 18:00 έως 21:30 το βράδυ.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
Βίντεο  https://youtu.be/0xon3QsEuf0

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο- Εγκαίνια Φιλοτελική Έκθεση «Κάστρα της Ευρώπης μέσα από τα Γραμματόσημα»