Τάσος Λάμπρου:Η καταστρατήγηση των περιβαλλοντικών όρων στο έργο του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τάσος Λάμπρου:Η καταστρατήγηση των περιβαλλοντικών όρων στο έργο του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου

Σεπτέμβριος 23, 2017 - 08:35

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
διαβάζοντας τους λόγους της υπ. αριθμ. 212042/3478-13/9/2017 απόφασης επιβολής προστίμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος προς την εταιρεία ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε., μεταξύ των άλλων σοβαρών λόγων που αναφέρονται μέσα, εγώ θα σταθώ στον ένα και σοβαρότερο όλων για την πορεία του έργου, δηλαδή στην καταστρατήγηση των περιβαλλοντικών όρων, όπως ακριβώς αναφέρονται:
«την επιβολή προστίμου ως διοικητική κύρωση σύμφωνα με το άρθρο 30 του Ν.1650/1986 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ύψους ύψους πέντε χιλιάδων (5.000 €) στην εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΑ.Ε.» διότι, σύμφωνα με την Εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας τηςΠ.Ε. Αργολίδας (σχετ. 26), παραβιάστηκαν οι όροι της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου (σχετ. 16) και πιο συγκεκριμένα ο όρος Δ2.16. αυτής καθώς, αφενός τα υλικά για την κατασκευή του έργου δεν προήλθαν από νομίμως λειτουργούντα λατομεία σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτήν και αφετέρου δεν πιστοποιείται η καταλληλότητά τους για τη χρήση τους στο έργο και η συμβατότητά τους με το θαλάσσιο περιβάλλον.»
Και ερωτώ, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Σφυρής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αποστόλης Λαδάς και εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε., γιατί επέτρεψαν να παραβιαστούν οι περιβαλλοντικοί όροι εκτέλεσης του έργου και άφησαν να ρίχνονται υλικά που δεν προέρχονταν από νομίμως λειτουργούντα λατομεία;;;;;
Γιατί άφησαν να ρίχνονται υλικά ακατάλληλα για τη χρήση του έργου του Τουριστικού Καταφυγίου Πορτοχελίου τα οποία ήταν μη συμβατά με το θαλάσσιο περιβάλλον;;;;;
Επειδή κύριε Δήμαρχε, ο Δήμος Ερμιονίδας είναι Κύριος του έργου και ο προϊστάμενός του, είσαι εσύ, σε ερωτώ και σου επισημαίνω τα εξής:
Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στην Κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου και το σημαντικότερο για μας και την πορεία του έργου, και στα Λιμεναρχεία Ναυπλίου και Πορτοχελίου, τα οποία εκδίδουν την άδεια εκτέλεσης του έργου στην θάλασσα.
Τώρα που παραβιάστηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι κ. Δημήτρη Σφυρή, έχετε αναλογισθεί εάν ο Λιμενάρχης θα δεχτεί να συνεχισθεί το έργο ή θα ανακαλέσει την άδεια;;;;
Εσείς κ. Αποστόλη Λαδά, που σας πείραξε η φράση «τεχνητή ξεροπούλα», μετά από αυτές τις καταγγελίες παραβίασης περιβαλλοντικών όρων, μπορείτε να μας πείτε πως θα ενταχθεί το έργο αυτό σε χρηματοδότηση και ποιός αναπτυξιακός νόμος θα το χρηματοδοτήσει;;;;
Κύριε Σφυρή και κύριε Λαδά, αφήστε τις τυμπανοκρουσίες και φέρτε άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να σωθεί το έργο, έτσι ώστε και αυτό να μην έχει την τύχη όλων των άλλων «μεγάλων έργων» που χάθηκαν και έμειναν στην μέση επί των ημερών σας.
Είναι κρίμα να μείνει και αυτό το έργο μια «τεχνητή ξεροπούλα» με βουνίσιο κοκκινόχωμα, μέσα στο όμορφο λιμάνι του τουριστικού Πορτοχελίου.
Όσο για το ποιος έχει την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση κύριε Δήμαρχε, εγώ δημοσιεύω αποσπάσματα της απόφασης επιβολής προστίμου και να είσαι σίγουρος πως οι Δημότες έχουν και γνώση και μνήμη για να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτόν που του ανήκουν.
Βλέπε αποσπάσματα της απόφασης:

 

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.