Δεν πλήρωνε τα διόδια και του φόρεσαν χειροπέδες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δεν πλήρωνε τα διόδια και του φόρεσαν χειροπέδες

Σεπτέμβριος 28, 2017 - 17:43

Με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών έφυγε χθες το πρωί από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ένας 47χρονος, όταν αρνήθηκε να πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν γιατί δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Αθήνας και να εξαγοράσει την ποινή που του επέβαλε το Πταισματοδικείο.

Ο 47χρονος άνεργος, ταξιδεύοντας από Καλαμάτα για Αθήνα, δήλωνε στα διόδια ότι δεν επιθυμεί να πληρώσει. Αρχικά, του επιβλήθηκαν πρόστιμα που άγγιξαν τα 2.400 ευρώ, ενώ χθες κλήθηκε ενώπιον του Πταισματοδικείου, όπου ήταν κατηγορούμενος για 7 περιπτώσεις παραβίασης διοδίων και για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.

Ο ίδιος δήλωσε στη δικαστή ότι θεωρεί αντισυνταγματική την καταδίκη του, καθώς δεν είναι δίκαιο και νόμιμο ένας φτωχός να καταδικάζεται επειδή δεν πλήρωσε διόδια.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε για κάθε μία περίπτωση σε 6 ημέρες φυλάκισης (συνολικά 42 ημέρες) και χρηματικό ποσό 80 ευρώ, ανά περίπτωση. Όταν δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη.

Ανακοίνωση για το περιστατικό αυτό εξέδωσε η Λ.Α.Ε., κάνοντας λόγο για αναλγησία και υποκρισία της κυβέρνησης: «Χθες στην Καλαμάτα καταδικάστηκε σε 42 ημέρες κράτηση ένας ακόμα πολίτης, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο για τη διέλευση των διοδίων. Την ώρα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξεπουλούν τη χώρα και οι μεγαλοφειλέτες προστατεύονται, η αυστηρότητα της δικαιοσύνης εξαντλείται στο κυνήγι των απλών πολιτών. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα θύματα των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η Λ.Α.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της, την οποία εξέφρασε και έμπρακτα σήμερα στο δικαστήριο και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

(ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr)