Πάνω από 700 κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα δεν πήραν εξισωτική αποζημίωση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πάνω από 700 κτηνοτρόφοι στην Αργολίδα δεν πήραν εξισωτική αποζημίωση

Αύγουστος 22, 2012 - 16:22

Ερώτηση Γιάννη Ανδριανού στη Βουλή
Ο Βουλευτής Αργολίδας  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έθεσε το θέμα της μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε ποσοστό πάνω από 50% των δικαιούχων αγροκτηνοτρόφων της Αργολίδας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη  με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη βουλή .
Το κείμενο της  Ερώτησης έχει ως εξής:
«Στο Νομό Αργολίδας, σε πάνω από 700 αγροτοκτηνοτρόφους – δηλαδή σε ποσοστό περίπου 50% του συνόλου των δικαιούχων – δεν κατεβλήθη ούτε ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, παρά το γεγονός ότι οι δικαιούχοι αυτοί, όπως τους έχει διαβεβαιώσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης, σε μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων δικαιούχων κατεβλήθη μέρος μόνο της εξισωτικής αποζημίωσης.
Με δεδομένο ότι οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας, όπως και ολόκληρης της χώρας, περίμεναν με αγωνία τα χρήματα αυτά για να καλύψουν τα χρέη και τις  ανάγκες τους που έχουν γίνει πλέον ασφυκτικές  (υψηλές τιμές  ζωοτροφών,  χαμηλές τιμές παραγωγού κ.α.), καθίσταται επιτακτική η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε τάχιστα να καταβληθεί στους δικαιούχους το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος που αφορά τους μισούς και πλέον αγροτοκτηνοτρόφους της Αργολίδας».