Θεαματική αυλαία στην Έκθεση Πελοπόννησος ΕΧΡΟ 2017

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θεαματική αυλαία στην Έκθεση Πελοπόννησος ΕΧΡΟ 2017

Οκτώβριος 02, 2017 - 16:21

Η δεύτερη διοργάνωση της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2017 περνάει στην ιστορία. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου έπεσε για αυτήν την χρονιά η αυλαία στον θεσμό που φαίνεται να έχει ήδη κατακτήσει ηγετική θέση στα τεκταινόμενα της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο. Πλατιά χαμόγελα από διοργανωτές και εκθέτες, ατμόσφαιρα γιορτής και αισιοδοξίας, ήταν το λογικό επακόλουθο του γεγονότος ότι η Έκθεση κυριολεκτικά κατακλύστηκε από κόσμο όλες τις ημέρες της διοργάνωσης. Η υπόσχεση ήταν μία: το επόμενο ραντεβού της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ να είναι ακόμα πιο δυνατό.

Μια γιορτή για όλους

Ειδικά την Κυριακή, δεδομένου ότι ήταν η τελευταία ημέρα της Έκθεσης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα γιορτινό. Στο παραδοσιακό παντοπωλείο που είχε στηθεί μέσα στην έκθεση παρασκευάστηκαν από τους σεφ ιδιαίτερες συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που ανέδειξαν τον πλούτο της πελοποννησιακής κουζίνας.

Το highlight της βραδιάς ήταν η φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλίου που επισκέφτηκε το απόγευμα τους χώρους της έκθεσης γεμίζοντας τον χώρο με όμορφες νότες - ήταν πραγματικά μία ιδιαίτερα όμορφη στιγμή.

Πριν το κλείσιμο της έκθεσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ Φώτης Δαμούλος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ Δερτιλή, τον κύριο Παύλο Γκρέκη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Χειβιδόπουλο  παρέδωσαν σε όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες δίπλωμα συμμετοχής για την επιτυχημένη παρουσία τους στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ το οποίο συνυπογράφουν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Αρκαδίας Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Η γενικότερη εντύπωση του συνόλου των εκθετών είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες περιφερειακές εκθέσεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική σύμπραξη φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματιών/παραγωγών που έχει απτά θετικά αποτελέσματα στην συνολική επιχειρηματικότητα της Πελοποννήσου. Πέρα από την εξωστρέφεια που αποπνέει υπήρξαν επιτυχημένες συναντήσεις με φορείς του εξωτερικού και ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες με στόχο την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών της Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος στο κλείσιμο της έκθεσης έκανε  έναν σύντομο απολογισμό τονίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά και την πανθομολογούμενη επιτυχία που είχε αυτή η προσπάθεια.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών στην επικράτεια του οποίου φιλοξενήθηκε η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ οργάνωσε ένα δυναμικό πάρτι στο οποίο συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι εκθέτες και όσοι επισκέπτες βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εκθεσιακό κέντρο, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την διοργάνωση.

Ομιλία απολογισμού Προέδρου Επιμελητηρίου Αργολίδας κ.Δαμούλου

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017 η 2η Πελοποννησιακή Έκθεση Παραγωγικής και Τουριστικής Φυσιογνωμίας έφτασε στο τέλος της.

Πέντε μέρες μετά τα εγκαίνια ο απολογισμός είναι όχι απλώς θετικός αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η σημαντική αύξηση των εκθετών, ο υπερδιπλασιασμός του εκθεσιακού χώρου, αλλά και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών μας γεμίζει χαρά και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας έχουν ανταπόκριση.

Εμείς, ως Διοίκηση με τρείς εκθέσεις στο ενεργητικό μας, αποδείξαμε ότι ο βασικός σκοπός ήταν, είναι και θα είναι να στεκόμαστε δίπλα στον επιχειρηματία, δίπλα στον άνεργο και να τους στηρίζουμε.

Τολμήσαμε να αλλάξουμε τον εκθεσιακό χώρο και να έρθουμε σε έναν νέο χώρο, άγνωστο σ΄ εμάς, 10.000 τ.μ.

Τολμήσαμε και πετύχαμε την αύξηση των εκθετών στον σημαντικό αριθμό των 300, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.

Τολμήσαμε και διευρύναμε την προέλευση των εκθετών από πληθώρα ελληνικών νομών.

Τολμήσαμε και αναλάβαμε οι ίδιοι το κομμάτι της διαφήμισης της έκθεσης, αναλαμβάνοντας την προβολή της έκθεσης με όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου των νομών, με τα γνωστά οικονομικά οφέλη γι αυτούς.

Μα πάνω απ΄ όλα

Τολμήσαμε και διατηρήσαμε την παραγωγική φυσιογνωμία της έκθεσής αναλαμβάνοντας το ρίσκο εν μέσω κρίσης να μη τη μετατρέψουμε σε Γενική έκθεση βάζοντας μέσα εκθέτες που θα πουλούσαν τα εμπορεύματά τους και που αυτόματα θα μας διπλασίαζαν τα τ.μ. της έκθεσης, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο σίγουρη την επιτυχία της.

Αντ’ αυτού εμείς ρισκάραμε και κρατήσαμε την παραγωγική φυσιογνωμία, προστατεύοντας έτσι τους εμπόρους - μέλη μας, και, κυρίως, διατηρήσαμε την ποιότητα αυτής της έκθεσης που είναι και το σήμα κατατεθέν της.

Κλείνοντας

Θα θέλαμε οι συνεργάτες μου και εγώ να ευχαριστήσουμε

1) έναν έναν όλους τους εκθέτες που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία της έκθεσης.

2) όλους τους χορηγούς μας για την οικονομική βοήθεια που μας προσέφεραν

και φυσικά

3) όλους τους επισκέπτες από όλα τα σημεία της Ελλάδας που μας επισκέφτηκαν.

Τέλος

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη μας που δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε λόγω πληρότητας αλλά και από αυτούς που δεν επισκεφτήκαμε και που ήθελαν να συμμετάσχουν.

Δυστυχώς όπως καταλαβαίνεται δεν γίνεται να επισκεφτούμε 8000 μέλη.

Υπάρχει μια πεπατημένη και ένας σχεδιασμός που ακολουθείται.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τίποτα δεν έχει γίνει εσκεμμένα.

Στο Επιμελητήριο Αργολίδας να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί.

Φίλοι μου

Η Πελοπόννησος έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρίση και τα Επιμελητήρια ότι μπορούν και θέλουν να σταθούν δίπλα στον επιχειρηματία.

Βασικό μας πιστεύω είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα

Ραντεβού όλοι του χρόνου στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ 2018.

Αλλά ραντεβού όλοι μαζί και ακόμη περισσότεροι μετά από δύο χρόνια στην «ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2019” γιατί να ξέρετε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την διοργάνωση των εκθέσεων “ΑΡΓΟΛΙΔΑ” μέχρι να έρθει η σειρά του να ξαναδιοργανώσει την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΡΟ.