Τον Ιωάννη Καποδίστρια τίμησε το Ναύπλιο (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τον Ιωάννη Καποδίστρια τίμησε το Ναύπλιο (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 02, 2017 - 19:31

φωτογραφία eurokinissi

Εκδηλώσεις μνήμης, για τα 186 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο.Ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο στις 27 Σεπτεμβρίου 1831, σε ηλικία 56 ετών, από έλληνες πολιτικούς αντιπάλους του.
 Την Κυριακή το πρωί έγινε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Ναό Αγίου του Σπυρίδωνα και ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια. Συμμετείχαν η Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας " Ο Καποδίστριας", η Φιλαρμονική Ναυπλίου,  στρατιωτικό αγήμα, μαθητές και εκπρόσωποι συλλόγων.
Παρόντες οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, η Θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΠΣΑ Βασίλης Σιδέρης,εκπρόσωποι από τις πρεσβείες της Κύπρου,της Ρωσίας της Ελβετίας και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.(φωτογραφίες eurokinissi)

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο-Εκδηλώσεις μνήμης 186 χρόνια από την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια