Σύσκεψη για την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Κορινθίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύσκεψη για την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Κορινθίας

Οκτώβριος 05, 2017 - 15:53

Την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σχετικά με την εμφάνιση του Ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές της Κορινθίας, στην οποία συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας – Παιδείας και Πολιτισμού κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Σωτήριος Δαμασκηνός.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, ο  Διευθυντής  της Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Κορίνθου  κ. Νικόλαος Ι. Καμπάς, ο Διευθυντής του μικροβιολογικού τμήματος Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Καράμ Χάνα, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγειάς Λουτρακίου κ. Γιώτα Δημάκου, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γκούρας κ. Φιλάνδρας, η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγειάς Ξυλοκάστρου κ. Τσουραμπά Τρισεύγενη, ο επισκέπτης Υγείας του  Κέντρου Υγειάς Ξυλοκάστρου κ. Δημόπουλος καθώς και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Π.Ε Κορινθίας κ. Μιχάλης Πέρρος.

Στη σύσκεψη αναπτύχθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης καθώς και το επίκαιρο θέμα των εμβολιασμών σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, Ρομά .

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας – Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου ανέφερε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ με την αρωγή της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας (έδρα) της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχώρησε σε σειρά εμβολιασμών Ρομά στην περιοχή της Κορινθίας ενώ το ίδιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε περιοχές της Αργολίδας.

Στην σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κορίνθου, των Κέντρων Υγειάς Κορινθίας καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός συντονισμένων δράσεων με επίκεντρο δράσεις για την ενημέρωση του κοινού ,σχετικά με τους ιούς και τους εμβολιασμούς .

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενος φορείς, με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, την προστασία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.