Επεισόδια στην Κόρινθο - Απέκλεισαν το στρατόπεδο οι κάτοικοι (photos)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επεισόδια στην Κόρινθο - Απέκλεισαν το στρατόπεδο οι κάτοικοι (photos)

Αύγουστος 23, 2012 - 13:41

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες Βασίλης Παπαδόπουλος Eurokinissi

Νέα ημέρα έντασης στην Κόρινθο με το δήμο Κορίνθου να προγραμματίζει για σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου στις 19:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το 6ο Σύνταγμα πεζικού. Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι αντιδρούν στην μετατροπή του χώρου σε κέντρο υποδοχής μεταναστών χαρακτηρίζοντας τις πράξεις πράνομες.Έκτακτες συνεδριάσεις σε Επιμελητήριο και Δ.Σ Κορίνθου 
 
- Αλ. Πνευματικός: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση 
  Σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών μετατράπηκε μέσα σε μια νύχτα το 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου. Στο πάλαι ποτέ κέντρο νεοσυλλέκτων της Κορίνθου μεταφέρθηκαν μέσα στη νύχτα στην κυριολεξία 450 μετανάστες , όχι από επιχείρηση σκούπα στην πόλη της Κορίνθου, αλλά από την Αμυγδαλέζα όπως λένε οι πληροφορίες. Η μεταφορά των μεταναστών και η μετατροπή του Στρατοπέδου Καλογερογιάννη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης πυροδότησε αντιδράσεις στις τάξεις των πολιτών και των φορέων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη μονάδα προσπαθώντας να απωθήσουν τις κλούβες με τους μετανάστες. Ηχηρή υπήρξε η παρουσία της Χρυσής Αυγής και του Βουλευτή  ου Νομού Στάθη Μπούκουρα ενώ για γεγονότα για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει έκανε λόγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος. Πρέπει να υπενθυμίσουμε πως μια ημέρα πριν είχε λάβει χώρα σύσκεψη στο επιμελητήριο αφού υπήρχε η πληροφορία για τα όσα τελικά ακολούθησαν.
Το μεσημέρι τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα αφού οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν. Άντρες των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο χώρο χρησιμοποίησαν ακόμα και δακρυγόνα για ν απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Ο Δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Πνευματικός κήρυξε την Κόρινθο σε κατάσταση εμπόλεμη και έδωσε εντολή να κοπεί από την ΔΕΥΑΚ η παροχή ύδατος στο στρατόπεδο καθώς και να πάψει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Εξαιτίας αυτής της εντολής εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή. «Να πάει ο κύριος Παναγιωτόπουλος τους μετανάστες έξω από τοδ ικό τους πίτι, έξω από το δικό του πατρικό» διεμύνησε ο Αλέξανδρος Πνευματικός.
Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης οι φορείς συγκεντρώθηκαν στο επιμελητήριο σε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους αν και τα γεγονότα φαίνεται  πως τους πρόλαβαν όλους. Το παρόν έδωσαν και οι Βουλευτές στο σύνολό τους.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει και γιγαντώνει ώρα με την ώρα είναι: Τι άραγε απ όλα αυτά θα είχε συμβεί αν το στρατόπεδο είχε μετατραπεί σε Διοικητήριο όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος και δεν είχε επαναλειτουργήσει όπως διεκδίκησαν και πέτυχαν το Επιμελητήριο και μέρος των Βουλευτών;
Για τις 19:00 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί έκτακτο Δ.Σ στην Κόρινθο. Για τα όσα αποφασίστηκαν λεπτομέρειες στο αυριανό μας φύλλο.

23-8-2012 Μάχες σώμα με σώμα αυτή τη στιγμή καθώς κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής είναι σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις

Έντονη είναι η αντίδραση των Κορίνθιων για την μεταφορά μεταναστών από την Αμυγδαλέζα στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το στρατόπεδό για να μην εισέλθουν τα πούλμαν με τους μετανάστες., ενώ μέσα στο στρατόπεδο βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη.

 

Ενημέρωση 15.00

Τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και ο δρόμος άνοιξε έξω από το στρατόπεδο. Τα ΜΑΤ βρίσκονται μπροστά στην πύλη και ο κόσμος απέναντι.
Επικεφαλής της ομάδας που αποτελείται από μέλη της Χρυσής Αυγής και πολιτών είναι ο Βουλευτής της ΧΑ, κ. Μπούκουρας, ο οποίος έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με την αστυνομία.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI