Δημήτρης Κωστούρος:Πολύπλευρη η προσφορά του αθλητισμού στη δημιουργία της προσωπικότητας του νέου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημήτρης Κωστούρος:Πολύπλευρη η προσφορά του αθλητισμού στη δημιουργία της προσωπικότητας του νέου

Οκτώβριος 06, 2017 - 20:05

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος βρέθηκε στο προαύλιο του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου και συμμετείχε στις αθλοπαιδείες του σχολείου.
Με την επαγγελματική του ιδιότητα ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αλλά και με τη γνωστή σε όλους μεγάλη του αγάπη και καταξιωμένη πορεία του στο άθλημα της καλαθοσφαίρησης ο Δήμαρχος έγινε ένα με τα παιδιά, παίζοντας και διδάσκοντας συγχρόνως ιδιαίτερες τεχνικές για "καλάθι" στη μπασκέτα , αλλά και στη ζωή.
Ο κ. Κωστούρος , εμφανώς ικανοποιημένος που του δόθηκε η ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στο προαύλιο και στο γήπεδο με τα παιδιά, δήλωσε: " Με αφορμή την σημερινή ημέρα νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και όχι μόνο.
Θέλω να τονίσω σε όλα τα παιδιά ότι βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε τέτοια διοργάνωση όλα εκείνα τα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας , που ο αθλητισμός μπορεί και προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης ".