Αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις Special Olympics «Ναύπλιο 2017»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αρχίζουν αύριο οι εκδηλώσεις Special Olympics «Ναύπλιο 2017»

Οκτώβριος 09, 2017 - 15:25

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων ξεκινούν αύριο οι εκδηλώσεις των Special Olympics στο Ναύπλιο. Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος θα κηρύξει στην πλατεία Συντάγματος την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των Αγώνων Ποδηλασίας Special Olympics «ΝΑΥΠΛΙΟ 2017», το Πρόγραμμα Οικογενειών “Family Program Special Olympics Hellas”, θα πραγματοποιήσει τη δράση “2ο Special Olympics Hellas Family Health Forum” την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017, ώρα 17:00 | Δημοτικό Θέατρο Τριανόν, Πλατεία Συντάγματος που απευθύνεται στα Μέλη Οικογενειών αθλητών/αθλητριών Special Olympics Hellas που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Οικογενειών Special Olympics Hellas.

Οι Αγώνες Ποδηλασίας Special Olympics «Ναύπλιο 2017» έχουν ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017 (EWoS) #BeActive του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία έχει ως στόχο να προάγει τον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλλου, ικανότητας και εθνικότητας. Με το σύνθημα #BeActive παρακινεί όλους τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή στάση ζωής.

Young Athletes Demo – 12.00 (Πλ. Τριών Ναυάρχων – έμπροσθεν Δημαρχείου)

Ένα πρόγραμμα για άτομα με διανοητική αναπηρία ηλικίας από 2 έως 8 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ενταχθούν στον κόσμο των Special Olympics. Επικεντρώνεται στα σημεία τα οποία είναι κρίσιμα για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς κατάλληλων αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για τόσο νεαρά άτομα. Στο πλαίσιο γνωριμίας με τα αθλήματα των Special Olympics αντιπροσωπεία Νεαρών Αθλητών θα συμμετάσχει σε επίδειξη με ποδήλατα ισορροπίας.

Family Health Forum – 17.00 (Δημοτικό Θέατρο Τριανόν)

Τα μέλη των οικογενειών δίνουν καθημερινά τον δικό τους σημαντικό αγώνα και υποστηρίζουν με αγάπη και σθένος κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξέλιξη των  αθλητών και  των αθλητριών Special Olympics. Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους και σεβόμενοι την αγωνία τους, φροντίζουμε να είμαστε δίπλα τους με όποιον τρόπο μπορούμε, συμπαραστάτες τους και φίλοι.