Η 29η Σπαρτακιάδα πέρασε από το Άργος (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η 29η Σπαρτακιάδα πέρασε από το Άργος (φωτο&βίντεο)

Οκτώβριος 13, 2017 - 21:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

1ος νικητής αναδείχτηκε ο Νικήτας Φράγκος από την Τρίπολη

Ο αγώνας μήκους 250χλμ ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας και αφού πέρασε από τον Ισθμό της Κορίνθου ακολούθησε την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως διασχίζοντας το Άργος, τους Μύλους Αργολίδας και αφού πέρασε από την Τρίπολη τερμάτισε στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη με τον Νικήτα Φράγκο και τον συναθλητή του Λουκά Καταπόδη να τερματίζουν μαζί μετά από 8 ώρες και 5 λεπτά.

Οι δύο αθλητές κάλυψαν μαζί τα τελευταία 150χλμ του αγώνα αφού μετά από μια αντεπίθεση διαρκείας, κατάφεραν να αποσπαστούν και να πάρουν ικανοποιητική διαφορά χρόνου από τους υπόλοιπους ποδηλάτες. Η κορυφαία αυτή ποδηλατική διοργάνωση είχε νέο ρεκόρ συμμετοχών με 350 ποδηλάτες να παίρνουν εκκίνηση το πρωϊ του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου.

 Το δελτίο τύπου της ΠΕΠΑ:

“Το πλήθος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει αθλητές από όλη την Ελλάδα, πανελληνιονίκες, βαλκανιονίκες, πρωταθλητές, ποδηλάτες που έχουν ξεχωρίσει σε διεθνείς διοργανώσεις και ένα σημαντικό αριθμό συνεχώς αυξανόμενων συμμετοχών από το εξωτερικό. Σύσσωμος ο Σπαρτιατικός κόσμος υποδέχεται και τιμά τους συμμετέχοντες με τις προετοιμασίες του στη Σπάρτη, με τον ίδιο το Δήμο, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και άλλες τοπικές οργανώσεις να συμβάλλουν τα μέγιστα – ηθικά και υλικά – για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι επίσης αρκετές εταιρείες του ποδηλατικού – και όχι μόνον – κόσμου, με πρωτοπόρα για φέτος την εταιρία χρωμάτων VITEX, την αλυσίδα ζαχαροπλαστείων ΗΟΝΕΥ & BREAD τα νερά BIKOΣ τους ετήσιους χορηγούς μας MARATHON BIKES, ΚΥΚΛΟΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ, BIANCHI, SANTINI , ENDURA, το εργομετρικό κέντρο MY ATHLETE τις εταιρείες SPECIALIZED, FUJI, GO – HI, ΤΖΙΝΙΔΗΣ POWER και MY ENERGY. Η εταιρεία EUROTRADE – SHIMANO με το έμπειρο προσωπικό της θα φροντίσει στη διαδρομή να αποκαταστήσει οποιαδήποτε ποδηλατική βλάβη."

Δήλωση του Νικήτα Φράγκου μετά τον αγώνα:

    Η πρώτη θέση στην Σπαρτακιάδα αποτελεί για εμένα το επιστέγασμα των προσπαθειών μου μεσα σε μια πάρα πολύ επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά. Ο φετινός αγώνας ήταν αυξημένης δυσκολίας τόσο από το πλήθος των συμμετεχόντων όσο και λόγω των καιρικών συνθηκών μιας και σε όλη τη διαδρομή από την Κόρινθο μέχρι τη Σπάρτη επικρατούσε δυνατός κόντρα αέρας, που έκανε την προσπάθειά μας ιδιαίτερα επίπονη. Ακολουθεί ξεκούραση και μετά από λίγο καιρό το ξεκίνημα της χειμερινής μου προετοιμασίας με στόχο την ίδια καλή αγωνιστική παρουσία και την επόμενη χρονιά. (φωτογραφίες βίντεο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βίντεο https://youtu.be/HPkxsTDtGGk

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-Η 29η Σπαρτακιάδα πέρασε από το Άργος