Τα κρασιά της Πελοποννήσου πάνε Κύπρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα κρασιά της Πελοποννήσου πάνε Κύπρο

Οκτώβριος 17, 2017 - 10:16

Ο οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, διοργανώνουν το Peloponnese Wine Festival για πρώτη φορά στην Κύπρο, δίνοντας ραντεβού με τους επαγγελματίες και τους οινόφιλους, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Λεμεσό.

23 οινοποιοί του Πελοποννησιακού αμπελώνα, θα σας υποδεχτούν για να δοκιμάσετε τα κρασιά τους, να τους γνωρίσετε από κοντά και να συζητήσετε μαζί τους. Πρόκειται για μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακαλύψετε τον πλούτο και τη ποικιλομορφία της μεγαλύτερης και σημαντικότερης αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδας.

Περισσότερα από 200 μοναδικά κρασιά από δημοφιλείς αλλά και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, αλλά και από διεθνείς όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer θα αναδείξουν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.

Οι επισκέπτες που θα θελήσουν να δοκιμάσουν τις γευσιγνωστικές τους ικανότητες και θα διαπρέψουν σε ένα παιχνίδι τυφλής γευστική δοκιμής, θα μπουν σε κλήρωση για να κερδίσουν magnum φιάλες από τον Πελοποννησιακό αμπελώνα.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ένα Masterclass για τις γηγενείς ποικιλίες του Πελοποννησιακού αμπελώνα που θα απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες του οίνου.

Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του στις 11:00 για τους επαγγελματίες του οινικού κλάδου και στις 14:00 για τους οινόφιλους και θα κλείσουν στις 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Crowne Plaza. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι για να ενημερώνεστε για τις δράσεις του Peloponnese Wine Festival αλλά ακολουθήστε μας και στην σελίδα μας στο facebook.

Το hashtag (#) της εκδήλωσης είναι #pwfcyprus2017.