Η περιφέρεια Πελοποννήσου αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η περιφέρεια Πελοποννήσου αρμόδια για τη μεταφορά των μαθητών

Αύγουστος 28, 2012 - 09:29

Δεν κατάφεραν οι δήμοι να διαχειριστούν την αρμοδιότητα και να προχωρήσουν τους διαγωνισμούς
Ανίκανοι να διαχειριστούν το θέμα των διαγωνισμών της μεταφοράς των μαθητών φάνηκαν οι δήμοι της χώρας, αφού μόλις 30 από τους 325 κατάφεραν να προχωρήσουν τη διαδικασία. Το γιατί συνέβη αυτό και πού οφείλεται είναι σίγουρα μακρά συζήτηση και τουλάχιστον αποδεικνύει πως σε πολλά πράγματα οι υπηρεσίες των δήμων είτε κωλυσιεργούν, είτε οι ίδιοι οι δήμαρχοι δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπίες καθεστηκυίες…
Ό,τι και να έφταιξε σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και για το λόγο αυτό μετά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους περιφερειάρχες της χώρας η αρμοδιότητα αναγκαστικά παραμένει (πότε δεν έφυγε στην πράξη, παρά τα όσα ορίζει ο Καλλικράτης) στις Περιφέρειες.
Οι Περιφερειάρχες δεν αρνήθηκαν να πάρουν την αρμοδιότητα αλλά ζήτησαν δεσμεύσεις και κυρίως να αποπληρωθούν οι μεταφορείς τα μέχρι τώρα ποσά που τους οφείλονται.
Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν μεταξύ άλλων είναι:
Κατάθεση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρατείνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις με τους μεταφορείς έως τις 30/6/2013 με παράλληλη υποχρεωτική απομείωση του κόστους σε ποσοστό τουλάχιστον 17% μετά από συνεννόηση και με τους μεταφορείς, διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της μεταφοράς μαθητών και εξοικονομώντας περίπου 25 εκατ. ερώ.
Κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία η αρμοδιότητα σχεδιασμού της μεταφοράς μαθητών και της διεξαγωγής των διαγωνισμών περιέρχεται στις περιφέρειες, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση της διαδικασίας.
Άμεση καταβολή πριν από την έναρξη του σχολικού έτους 21 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ για την κάλυψη μέρους των οφειλομένων στους μεταφορείς και σταδιακή καταβολή του υπολοίπου.