Γ. Μανιάτης: Πιστεύω ότι είμαι ο καταλληλότερος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Μανιάτης: Πιστεύω ότι είμαι ο καταλληλότερος

Οκτώβριος 28, 2017 - 09:10

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Επίσκεψη σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη

«Ιστορική στιγμή οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την Παράταξη και τη χώρα»

«Οι εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου Προοδευτικού Κινήματος είναι ιστορική στιγμή για την Παράταξη αλλά και για τη χώρα», επεσήμανε ο Γ. Μανιάτης σε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψή του σήμερα σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του επεσήμανε πως πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει τη στασιμότητα της παράταξης με τις σημερινές κομματικές ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

«Πιστεύω ότι είμαι ο καταλληλότερος, που μπορεί να φέρει την αλλαγή στη στασιμότητα και την πολιτική ανατροπή έναντι του δημαγωγικού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε δε επίθεση κατά των Τσίπρα, Μητσοτάκη κατηγορώντας τον μεν Τσίπρα ότι είναι «διπρόσωπος και εξαπατά τους πολίτες», τον δε Μητσοτάκη ότι «παριστάνει τον μεταρρυθμιστή ενώ ηγείται ενός βαθιά συντηρητικού κόμματος».

Το νέο κοινωνικό Κίνημα, μπορεί και θα το πετύχει να ηγεμονεύσει στον προοδευτικό χώρο με στόχο τη στρατηγική ήττα του Α.Τσίπρα στις επόμενες εκλογές και του Κ.Μητσοτάκη στις μεθεπόμενες, διεμήνυσε.

Γ. Μανιάτης: «Η ανάπτυξη της Πελοποννήσου έχει και τη δική μου υπογραφή»

Τη συμπαράσταση του στον Γ. Μανιάτη εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες από τους 5 νομούς της Περιφέρειας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας. 

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που συναντώ το συμπατριώτη και φίλο Γ. Μανιάτη, οι ευχές μας και η στήριξη για επιτυχία στην υποψηφιότητά του είναι δεδομένες. Ειδικά θέλω να σημειώσω οτι η παρουσία του αναβαθμίζει τη θεση της Περιφέρειας και συμβάλει και στη δική μας προσπάθεια να αναδείξουμε το σπουδαίο νέο ρόλο μας στην ανάπτυξη της χώρας μέσα από τη νέα αντίληψη για πλήρη  αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Πελοπόννησος έχει και τη δική μου υπογραφή στην ανάπτυξή της. Ανάπτυξη διαρκείας με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο. Ο αγωγός φυσικού αερίου Κόρινθος - Μεγαλόπολη μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε δίκτυα διανομής σε Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη και με CNG σε Σπάρτη, Καλαμάτα. Να μειώσουμε κατά 30% το ενεργειακό κόστος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το κόστος των νοικοκυριών. Ο αγωγός Ισραήλ - Κύπρος - Κρήτη - Πελοπόννησος - Ιταλία, καθιστά την Πελοπόννησο συντελεστή της εθνικής προσπάθειας ανάδειξης μας ως ενεργειακού κόμβου στην Ευρώπη. Εξάλλου, οι έρευνες του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil στα νότια της Πελοποννήσου, είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα στην Περιφέρεια, από την αξιοποίηση των θαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο δήμαρχος Τριπόλεως Δ. Παυλής, καλωσόρισε τον υποψήφιο Γ. Μανιάτη κι ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά ανάπτυξης της περιοχής και της Πελοποννήσου ευρύτερα. 

Στη συνάντηση του Γ. Μανιάτη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Μπουντρούκα συζητήθηκε η σημερινή πολύ δύσκολη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Αρκαδίας και όλης της χώρας ως αποτέλεσμα των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης και τονίστηκε ο πρωταγωνιστικός τους ρόλους στο νέο παραγωγικό μοντέλο που έχει ανάγκη η χώρα, με στόχο την αύξηση του ρυθμού των επενδύσεων, τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  

Εξάλλου, στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Διον. Παπαδόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο, συζητήθηκε το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής στο πλαίσιο των τελευταίων ενεργειακών εξελίξεων και της ανάγκης για στήριξη της τοπικής κοινωνίας με συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα κι έργα υποδομής, όπως π.χ. η τηλεθέρμανση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην εκπομπή του Α. Παυλόπουλου BlueSky

Σημεία

-«Κορυφαία επιλογή μου η σοσιαλδημοκρατία, είναι το ζητούμενο της κοινωνίας για την παραγωγική Ελλάδα και την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο στην πράξη».

-«Η ηγεσία του νέου Κινήματος, είναι καθήκον πλήρους αφοσίωσης όχι πάρεργο μερικής απασχόλησης. Πρέπει να είναι βουλευτής ο επικεφαλής του νέου Προοδευτικού Κινήματος και υπό την Προεδρία του να ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ».

-«Ρεαλιστικός ο στόχος για 15% στις επόμενες εκλογές για το νέο Προοδευτικό Κίνημα. Αναγκαία η νέα ηγεσία για την επίτευξή του».

-«Προειδοποιώ τον Α. Τσίπρα και τους  υπουργούς του για πολιτικές και ποινικές ευθύνες αν χρεοκοπήσει η ΔΕΗ και  συμπαρασύρει τη χώρα».

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Το Σάββατο 28/10 ο Γιάννης Μανιάτης θα βρίσκεται στην Αργολίδα (Ναύπλιο – Άργος).