ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους 6 διωκόμενους αγωνιστές στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στους 6 διωκόμενους αγωνιστές στο Ναύπλιο

Νοέμβριος 02, 2017 - 10:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συμπαράσταση στους 6 διωκόμενους στο Ναύπλιο για τον αγώνα τους ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράσταση της στους 6 αγωνιστές που δικάζονται την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017, με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Οι κατηγορούμενοι προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στο κίνημα και δικάζονται στις 10 Νοέμβρη στο Ναύπλιο για τη συμμετοχή τους στο μαζικό κίνημα ενάντια στο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της περιοχής της Αργολίδας μέσα από την ένταξη τους στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητων ανυπολόγιστης αξίας (ιστορικής-αρχαιολογικής, οικολογικής, ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος), το καλοκαίρι του 2014.
Στο πρόσωπο των 6 διωκόμενων ποινικοποιείται ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του τόπου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Είναι απαράδεκτο να ποινικοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες που εκφράζουν αυτή ακριβώς τη διάθεση υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.
Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους διαδηλωτές,βρίσκεται απέναντι στη καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και ζητά την άμεση παύση κάθε ποινικής δίωξης.
Η συνέχιση της δίωξης των έξι και η επικείμενη δίκη τους στις 10 Νοέμβρη εκθέτει και τη σημερινή Κυβέρνηση. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Δίωξη των έξι αγωνιστών πολιτών του Ναυπλίου.
Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο θα συνεχιστεί και θα νικήσει.
Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματούν!