Ο Τατούλης στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας στο Χιλιομόδι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Τατούλης στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας στο Χιλιομόδι

Νοέμβριος 03, 2017 - 19:23

 «Η Πελοπόννησος συνεχώς βγάζει καινούργιους αρχαιολογικούς θησαυρούς και εμπλουτίζει το πολιτισμικό απόθεμα της χώρας»

 

«Η Πελοπόννησος συνεχώς βγάζει καινούργιους θησαυρούς για να μαθαίνουμε την ιστορία μας με ακρίβεια και με συνέπεια στον ιστορικό μας προσδιορισμό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ξενάγησή του, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στον αρχαιολογικό χώρο της Τενέας στο Χιλιομόδι από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και υπεύθυνη αρχαιολόγο της ανασκαφής κα Έλενα Κόρκα.

Ο κ. Τατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ανασκαφής, καθώς είναι σε πολύ καλό δρόμο για να αποκαλύψει μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας, της Αρχαίας Τενέας, με σπουδαία παρουσία και στον κοινωνικό και στον πολιτιστικό ρόλο της χώρας.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το έργο της κας Έλενας Κόρκα, η οποία ήταν βασική μου συνεργάτης και στο Υπουργείο Πολιτισμού και με την οποία για πρώτη φορά ενεργοποιήσαμε την πολιτιστική διπλωματία και την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας με επιστροφή πολλών σημαντικών μνημείων, κατακτήσεις τις οποίες σφετερίστηκαν όπως συνήθως γίνεται, οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες» δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας χρηματοδοτεί την ανασκαφή, τη φύλαξη και την εγκατάσταση της αποθήκης και θα χρηματοδοτήσει και στο μέλλον όλη αυτή την προσπάθεια, «προκειμένου να αποδείξουμε ότι σε δύσκολους καιρούς εμείς ως Περιφέρεια δείχνουμε μεγάλο ενδιαφέρον απέναντι στο πολιτιστικό μας απόθεμα».

Η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Κόρκα σημείωσε ότι «η ανασκαφή κάθε χρόνο μας φέρνει καινούργια ευρήματα, που μας εμπλουτίζουν τη γνώση μας στη διεθνή βιβλιογραφία και αποτελούν πόλο έλξης για φοιτητές, εμπειρογνώμονες, που συμμετέχουν στην ανασκαφή μας από πολλά Πανεπιστήμια και από πολλά μέρη του κόσμου.

Είμαστε ευγνώμονες στην Περιφέρεια για τη στήριξή της και σε όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο και να ενημερώνουμε το ευρύ κοινό, ώστε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα τόσο του αρχαιολογικού χώρου, όσο και της περιοχής.

Θεωρούμε ότι και στο μέλλον θα βρούμε ακόμα καλύτερα ευρήματα. Ήδη με το υλικό που έχουμε συγκεντρώσει έχουμε τον πυρήνα του πρώτου μουσείου το οποίο κάποτε θα μπορούσε να ιδρυθεί στο χώρο αυτό».