1,5 εκατομμύριο ευρώ έχασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την "επένδυση" της Τράπεζας της Ελλάδος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

1,5 εκατομμύριο ευρώ έχασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την "επένδυση" της Τράπεζας της Ελλάδος

Αύγουστος 30, 2012 - 18:16

Αναμένονται εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ είναι βέβαιη η προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια - η Περιφέρεια ηγείται μίας συνολικής πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα
Αδιανόητη και μη  αρμόζουσα στους κανόνες συνεργασίας καταθέτη- Τράπεζας χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων η κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να επενδύσει σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου χρήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου- αλλά και άλλων συλλόγων και φορέων- με αποτέλεσμα να χαθούν υπερβολικά μεγάλα ποσά, τα οποία η διοίκηση της Τράπεζας δεν αντικατέστησε στους αντίστοιχους λογαριασμούς τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει.
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου με δηλώσεις της (δείτε το βίντεο) εξηγεί πώς έγινε αντιληπτό από την Περιφέρεια ότι λείπουν από τον λογαριασμό διαθεσίμων που είχε στην Τράπεζα περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το σύνολο των 2.200.000 ευρώ που είχε ο λογαριασμός το Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαν.
Μία "υπεξαίρεση" χρημάτων που ανάγκασε τον Περιφερειάρχη και τις οικονομικές υπηρεσίες να τεθούν σε "κόκκινο συναγερμό" και ήδη να καθορίζουν σε συνεργασία και με άλλους φορείς πχ Επιμελητήρια όχι μόνο από την Πελοπόννησο αλλά από το σύνολο της Χώρας τις επόμενες κινήσεις τους.
Η στάση αυτή της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος θεωρείται αν μη τι άλλο προκλητική σε καιρό κρίσης, όταν μάλιστα το τραπεζικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευνοημένο και λαμβάνει μεγάλα ποσά από τα όποια χρήματα δίνονται ως στήριξη στη χώρα, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και τη μείωση στους ΚΑΠ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε ποσοστό 31% καταλαβαίνει κανείς την οικονομική κατάσταση της Περιφέρειας. Και μάλιστα όταν αυτά τα ποσά αφορούν σε λειτουργικά έξοδα. Συγκεκριμένα η κα. Νικολάκου ανέφερε πως από 9.200.000 που ήταν να λάβουν πήραν μόλις 1.300.00ο ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012.
Δείτε το σύνολο των δηλώσεων της κας Νικολάκου στο βίντεο 

yOgaU2aqqLM