Χάντμπολ: Διομήδης-Ολυμπιακός 24-25 ένταση στο τέλος του αγώνα (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάντμπολ: Διομήδης-Ολυμπιακός 24-25 ένταση στο τέλος του αγώνα (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 10, 2017 - 20:44

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έγινε πλέον ο Ολυμπιακός, αφού πέρασε νικηφόρα και από την έδρα του Διομήδη με 25-24.
Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν βαθμούς σε μία ακόμα δύσκολη έδρα μετά από αυτές των ΠΑΟΚ (17-17) και ΑΕΚ (19-20) και οδηγούν την… κούρσα της Handball Premier.
Στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έχοντας πρώτο σκόρερ (7 γκολ) τον Δημήτρη Τζηρά.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Καραμπουρνιώτης με δύο συνεχόμενα γκολ έκανε το 7-12 (21’), αλλά ο Διομήδης μείωσε σε 10-12 με τον Μάρκοβιτς λίγο αργότερα.
Ένα σερί 4-0 στο 27΄έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες με 16-10 στο 27’ και 17-11 στο 28’ με τον Στούμπη.
Παρά τα έξι γκολ της διαφοράς οι «Λύκοι» δεν τα παράτησαν και κατάφεραν στο τέλος του πρώτου μέρους και στην αρχή του δευτέρου να πλησιάσουν στο σκορ σε 14-17 στο 37’, κρατώντας παράλληλα χωρίς γκολ τον Ολυμπιακό για δέκα λεπτά!
Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα αντέδρασε και στο 42’ ανέκτησε και πάλι διαφορά έξι τερμάτων (14-20), ενώ στην συνέχεια διατηρούσαν με άνεση το προβάδισμα, έως και το 54’ με το σκορ να γίνεται 20-25 με τέρμα του Αλβανού.
Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός νόμισε ότι το ματς τελείωσε και ο πάντα μαχητικός Διομήδης είχε διαφορετική άποψη.
Με άμυνα 3-3 και λύσεις στην επίθεση η ομάδα του Κώστα Δεληγιάννη έφτασε σε απόσταση αναπνοής (24-25) στο 59:30 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιούλιου Αργυρού σε μία φάση όπου στην αρχή οι διαιτητές έδειξαν επιθετικό φάουλ του Χρήστου Αργυρού και συνέχεια πέναλτι.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την 3η δίλεπτη του Αλβανού, κάτι που θα άφηνε τον Ολυμπιακό με 4 παίκτες, αφού νωρίτερα είχε δεχτεί δίλεπτη και ο Παπαδιονυσίου.
Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα… ροκάνισαν τον χρόνο και μετά την δίλεπτη στον Κρεμαστιώτη, τους έμεινε η μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.
Η εικόνα του αγώνα έδειξε ότι ο Διομήδης ίσως δεν το πίστεψε από την αρχή όσο θα έπρεπε, ενώ εκτός από πλέι μέικερ (Ι. Αργυρού) και πίβοτ (Γιόσμου) που σκόραραν 13 γκολ, δεν πήρε μεγάλες βοήθειες από τις υπόλοιπες θέσεις σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε πλουραλισμό στην επίθεση.
Στο τέλος υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές από τους γηπεδούχους, ενώ δημιουργήθηκε και ένταση ανάμεσα σε ανθρώπους του Διομήδη και αστυνομικούς.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 24-25
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 6-9, 7-12, 10-14, 12-17 (ημχ.), 14-17, 14-19, 16-21, 17-22, 21-25, 24-25
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Κώστας Δεληγιάννης): Παπαντωνόπουλος, Αϊβαλιώτης 1, Ταουσάνης 1, Κρεμαστιώτης, Χ. Αργυρού 1, Ι. Αργυρού 9, Σμυρνιώτης, Χειβιδόπουλος, Μάρκοβιτς 2, Μπεκιάρης, Τσάτσας, Χαντέλης, Μούγιτς 4, Άρσιτς 1, Γιόσμου 4, Δάσκαλος 1.
ΟΣΦΠ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 2, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 3, Κανδύλας 3, Σανίκης 3, Αλβανός 4, Παπαδιονυσίου 3, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Λιόλιος, Χάλαρης.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Δίλεπτα: 6-8, Πέναλτι: 5/5-0/0.
Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Στο ημίχρονο του αγώνα μας ανέφερε ο παρατηρητής κος Κυριακούλιας ότι το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ κος Χειβιδόπουλος τον εξύβρισε με τη φράση ’’είσαι μεγάλος αλητ..ράς’’
Μετά το τέλος του αγώνα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι και παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας ΑΟ Διομήδης Άργους και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να διακινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα των διαιτητών και των αθλητών της φιλοξενούμενης ομάδας. Επίσης το μέλος της διοίκησης της γηπεδούχου ομάδας ΑΟ Διομήδης Άργους κος Βλαχοσπύρος Νίκος απευθυνόμενος με έντονο ύφος στον διαιτητή κο Μπέτμαν Ανδρέα του είπε: ’’Τι δίνεις ρε Μπέτμαν’’ και απομακρύνθηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας». ρεπορτάζ e-handball.gr φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Βίντεο https://youtu.be/TluLobxn98c

 

ArgolidaPortal.gr Χάντμπολ: Διομήδης-Ολυμπιακός 24-25 ένταση στο τέλος του αγώνα