Μαρία Θελερίτη: Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να προασπίζονται την πρώτη κατοικία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαρία Θελερίτη: Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών να προασπίζονται την πρώτη κατοικία

Νοέμβριος 14, 2017 - 08:55

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δήλωση συμπαράστασης της Βουλευτίνας Μαρίας Θελερίτη από την Κορινθία στους 19 συλληφθέντες στο Ειρηνοδικείο του Άργους:

Με αφορμή τις πρόσφατες διώξεις πολιτών έξω από το Ειρηνοδικείο του Άργους και την προσαγωγή 19 πολιτών στην εισαγγελέα, οι βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τασσόμαστε κατά των διώξεων πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι την πρώτη κατοικία.
Θεωρούμε υποχρέωση και δημόσιο καθήκον μας την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.
Από κοινού με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς, εμπορικούς, επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς φορείς, τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζόμενων, την Νομαρχιακή Επιτροπή και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση των συλλογικών διεκδικήσεων των πολιτών ιδιαιτέρως όταν πραγματοποιούνται οργανωμένα και ειρηνικά και στοχεύουν στην υπεράσπιση ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και κοινωνικού αγαθού.  
Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που έχει ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέχει την δυνατότητα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και με δικαστικά και με εξωδικαστικά μέσα. Παράλληλα η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τις τράπεζες επεξεργάζεται σχέδιο για την επέκταση των σχετικών μέσων/ρυθμίσεων με βασικό στόχο την θωράκιση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Η οργανωμένη και συλλογική κινητοποίηση των πολιτών και των τοπικών κινημάτων κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας συνιστά έκφραση δημοκρατίας και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Θελερίτη Μαρία
Βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας