Διαπεριφερειακή Συνεργασία για την ενίσχυση του Προσκυνηματικού τουρισμού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διαπεριφερειακή Συνεργασία για την ενίσχυση του Προσκυνηματικού τουρισμού

Νοέμβριος 16, 2017 - 18:18

Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου

 
 

Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» ως κοινή διαδρομή παρουσίασαν για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της χώρας την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η διαπεριφερειακή εκδήλωση για το θρησκευτικό – Προσκυνηματικό τουρισμό είχε τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» και διοργανώθηκε από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδιοργάνωση των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Στην ημερίδα αναδείχτηκαν τα σημαντικότερα σημεία / μνημεία των 6 περιφερειών, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΤ μνημεία που αφορούν στο σύνολο της χώρας.  

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, εκ μέρους του οποίου ο γραμματέας του γραφείου, αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, μετέφερε στην ημερίδα το χαιρετισμό του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

Τη διαδρομή του Απόστολου των Εθνών στην Πελοπόννησο παρουσίασε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, χαρακτηρίζοντας την ως το πλέον εμβληματικό πνευματικό οδοιπορικό της ανθρώπινης ιστορίας. Η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη βαθιά υπερηφάνεια και την ευθύνη που έχει η Πελοπόννησος και η Κορινθία για το γεγονός ότι αποτέλεσαν το σταθμό της μεγαλύτερης πορείας του Αποστόλου, που ένωσε τα κοσμικά με τα πνευματικά μονοπάτια και επεσήμανε ότι η γνωριμία με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου αποτελεί μια έξοχη ευκαιρία για να γνωρίσει κάποιος το σύνολο του πολιτιστικού υπόβαθρου της Πελοποννήσου το οποίο και παρουσίασε στην εκδήλωση.

Τις υπόλοιπες Περιφέρειες εκπροσώπησαν και παρουσίασαν το περιεχόμενο της σπουδαίας Προσκυνηματικής διαδρομής ως ομιλητές ο βασικός διοργανωτής Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού- Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης,  η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής κα. Ελένη Δημοπούλου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Αγγελική Σαραντινού και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Η εκδήλωση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» αποτέλεσε μέρος προσπάθειας των αιρετών Περιφερειών για εμβάθυνση της μεταξύ τους συνεργασίας και το πρώτο βήμα για το συντονισμό μελλοντικών κοινών δράσεων προώθησης σε διαπεριφερειακό επίπεδο,  όπως έχει ήδη αποφασιστεί στις καθιερωμένες Συναντήσεις Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού. Η παρουσίαση των «Βημάτων του Αποστόλου Παύλου» θα παρουσιαστούν και σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κόρινθο.