Η ΚΝΕ Αργολίδας για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΚΝΕ Αργολίδας για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Νοέμβριος 20, 2017 - 18:02

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση της ΚΝΕ Αργολίδας για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία:

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως στα σχολεία όλα κυλούν ομαλά δυστυχώς αυτό δεν επαληθεύεται στην ζωή των μαθητών και των οικογενειών τους. Ήδη από την αρχή της χρονιάς στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας δεν φτάνουν οι αίθουσες διδασκαλίας και ολόκληρη τάξη πηγαινοέρχεται από αίθουσα σε αίθουσα για το μάθημα λόγω του χρόνιου κτιριακού προβλήματος. Η μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία της Αργολίδας, που μέχρι στιγμής γινόταν μέσω του ΚΤΕΛ, διακόπτεται λόγω οφειλών της Περιφέρειας στην εταιρεία αναγκάζοντας έτσι τους γονείς καθημερινά να πληρώνουν το εισιτήριο που φτάνει μέχρι και τα 4€ ημερησίως. Εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές και να πληρώνονται τα βιβλία των ξένων γλωσσών. Είναι προβλήματα που προέρχονται από τους μειωμένους προϋπολογισμούς για την Παιδεία που ψήφιζαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού συνεχίζουν να χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Στο σάπιο σύστημα τους, σάπια και η παιδεία....

Όλα αυτά τα προβλήματα συνυπάρχουν χρόνια με τη συνολικότερη υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης, που αντιμετωπίζει σαν κόστος τα δικαιώματα των μαθητών στην μόρφωση. Είναι τα σχολείο με λειψές είτε καθόλου υποδομές, σχολείο της μιζέριας, της παπαγαλίας που δίνει σκόρπιες γνώσεις. Είναι το σχολείο του τρεχαλητού που αδειάζει τις τσέπες των γονιών μας, που πνίγει τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις των μαθητών. Είναι το σχολείο που θέλει τους μαθητές να σκύβουν το κεφάλι, να μην αμφισβητούν τι συμβαίνει γύρω τους και τους ετοιμάζει να γίνουν φθηνοί εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.  
Ειδικά για το ζήτημα των μετακινήσεων που οξύνεται αυτό το διάστημα είναι δεδομένο πως όσο για την μετακίνηση των μαθητών δραστηριοποιούνται ιδιωτικές εταιρείες που έχουν σκοπό το κέρδος θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα και στην τελική το «μάρμαρο» θα το πληρώνουν οι μαθητές και οι οικογένειες τους.

Δε δεχόμαστε να μας μιλούν για ''δίκαιη ανάπτυξη'', την ώρα που αφήνουν τους μαθητές να πληρώνουν για τις μετακινήσεις και τα βιβλία.
Δε δεχόμαστε να αφήνουν αδιόριστους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και να υπάρχουν κενά στα σχολεία, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλα πόσα στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει πολέμους και γεννά προσφυγιά.
Δε δεχόμαστε να είναι τα σχολεία χωρίς θέρμανση, την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Δε τσιμπάμε στα ψέματά τους!
Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία!

Το προηγούμενο διάστημα μαθητές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας βγήκαν στους δρόμους και απαίτησαν τα αυτονόητα, ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει.
Είναι ρεαλιστικό σήμερα να διεκδικήσουμε ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, που δε θα κοιτά τον μαθητή στην τσέπη, που δε θα διαχωρίζει, αλλά θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά. Για ένα σχολείο που δε θα αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν “παπαγαλάκια” αλλά θα βάζει τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη, μορφωμένους, όποιο επάγγελμα κι αν ακολουθήσουν στη ζωή τους. Για ένα σχολείο που θα διδάσκει την αλήθεια και θα βοηθάει τον καθένα από μας να αναπτύσσει τις ιδιαίτερες κλίσεις του.

Απαντάμε δυναμικά με κινητοποιήσεις στα σχολεία και σε κοινό συντονισμό!
Γιατί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας στο σχολείο και στο σπίτι είναι εδώ! Δεν πάει άλλο να κόβουν και να στερούν από την μόρφωση μας!!