Τατούλης: Η αυτοδιοίκηση είναι παρούσα για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά ο τόπος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Η αυτοδιοίκηση είναι παρούσα για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά ο τόπος

Νοέμβριος 29, 2017 - 17:46

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Επιτυχία της πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου να διαμορφώσει συνθήκες άσκησης ενιαίας πολιτικής για τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις κοινωνικές δομές χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την υπογραφή σύστασης του Κέντρου Κοινότητας Αργολίδας την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, το οποίο θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας στο Ναύπλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την ενότητα στην προσπάθεια όλων των δομών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος και σημείωσε ότι η καινούργια δομή θα αποτελέσει πλέον το συντονιστή όλων των προσπαθειών πάνω στην παραγωγή και παροχή καλύτερων κοινωνικών υπηρεσιών.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί σε αυτή την προσπάθεια κατορθώσαμε και δημιουργήσαμε μια δική μας πολιτική άποψη με κύρια κατεύθυνση να παρέχονται όλες οι δυνατότητες στους ωφελούμενους και όχι σε ενδιάμεσους φορείς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας και πιστεύω ότι πλέον μέσα από τη δημιουργία και του μητρώου των ωφελούμενων, που πρέπει να υπάρχει στην Αργολίδα, αλλά και από το συντονισμό των προσπαθειών και των ενεργειών θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Τατούλης.

«Η αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς της είναι εδώ παρούσα για να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που συναντά ο τόπος. Μπαίνουμε μπροστά με τις δικές μας δυνάμεις, με την επινοητικότητα των δικών μας απόψεων πάνω στα κρίσιμα θέματα για την κοινωνία και τους πολίτες και δίνουμε λύσεις με προοπτική» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Το Κέντρο Κοινότητας ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο, τη χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα επόμενα τρία χρόνια, σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η σκέψη μας και η προσπάθειά μας είναι, μέσα από το επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο το οποίο έχουμε επιχειρήσει, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις βιωσιμότητας για όλο το εύρος της προγραμματικής περιόδου, δηλαδή για τα υπόλοιπα άλλα τρία χρόνια».

Για πρώτη φορά, με την ευθύνη του Κέντρου Κοινότητας θα παρέχονται υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, μέσω της κινητής μονάδας, η οποία προβλέπεται στη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας.

«Απαντάμε σε όλους αυτούς που θέλουν να θεωρούν ότι μπορούν οι ίδιοι να ασκούν οριζόντιες πολιτικές σε όλη τη χώρα. Αυτό που επιτυγχάνουμε είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μέχρι τώρα όλα τα προγράμματα που υπακούουν στην οριζόντια λογική του Υπουργείου έχουν μια μεγάλη αδυναμία. Αυτοί που συμμετέχουν στην παραγωγή αυτών των υπηρεσιών είναι κατά κύριο λόγο ενδιάμεσοι με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι να έχουν μικρό μερίδιο του προγράμματος» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης.

Με τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική το πρόγραμμα εκτελείται μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πλέον προσπαθούν και άλλες Περιφέρειες να προσαρμοστούν σε αυτό το μοντέλο. «Αυτά που κατά καιρούς λέγαμε σήμερα αποδείχθηκε ότι έχουμε επιβεβαιωθεί. Από τα τόσα Κέντρα που έχουν σχεδιαστεί σε όλη τη χώρα μόνο ένας μικρός αριθμός έχει συσταθεί και ενώ θα έπρεπε από 1/1/2018 να αρχίσουν να λειτουργούν λίγα θα είναι αυτά που θα το καταφέρουν» δήλωσε επιπρόσθετα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

«Θα ήθελα ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους για τη μεγάλη τους συμμετοχή στην επίτευξη αυτού του στόχου. Τον αρμόδιο τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Στεφανόπουλο γιατί τότε πραγματικά βοήθησε εξαιρετικά προς αυτή την κατεύθυνση και όλες τις κοινωνικές δομές της έδρας της Περιφέρειας, των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων» ανέφερε τέλος ο κ. Τατούλης.