Γ. Κατρούγκαλος: Ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ. Κατρούγκαλος: Ήταν αναγκαστικός συμβιβασμός η ιδιωτικοποίηση της μονάδας της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (βίντεο)

Δεκέμβριος 03, 2017 - 09:25

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου- μεταξύ άλλων- του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την πώληση της μονάδας της ΔΕΗ που λειτουργεί στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι πράγματι είχε μια επικοινωνία με εργαζομένους που τον συνάντησαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση.

Όπως τους εξήγησε, η κυβέρνηση προσπάθησε και πέτυχε να εξασφαλιστεί το μείζον, που είναι να παραμείνει η ΔΕΗ δημόσια και βασικός βραχίονας του κράτους σε αυτόν το πολύ σημαντικό τομέα του ενεργειακού σχεδιασμού.

Από εκεί και πέρα, όπως συμπλήρωσε, ο κ. Σταθάκης έχει κάνει το καλύτερο δυνατό για το επί μέρους, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι στο πλαίσιο του ούτως ή άλλως αναγκαστικού συμβιβασμού που έκανε η κυβέρνηση το 2015, αυτή ήταν η λύση η οποία περιφρούρησε το δημόσιο συμφέρον, χωρίς αυτή η λύση να είναι εκείνη που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση μόνη της, αν δεν είχε τις μνημονιακές υποχρεώσεις.

Σε επόμενη ερώτηση για το αν τελικά είναι ευχαριστημένος, είπε ότι αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση, «απλώς όλοι γνωρίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2015 η κυβέρνηση έκανε ένα συμβιβασμό εν γνώσει της».

Βίντεο https://youtu.be/Pp2l6erCv-0

Πηγή: tharrosnews.gr