Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Απεργούμε για να μην καταργηθούν τα δικαιώματα μας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Απεργούμε για να μην καταργηθούν τα δικαιώματα μας

Δεκέμβριος 06, 2017 - 20:32

Συνάδελφοι στο εμπόριο, στα σουπερ μάρκετ, στα γραφεία, στην καθαριότητα, στις αποθήκες,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΑ

ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ., 10:30 π.μ. ΠΛ. ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ, ΑΡΓΟΣ

Απεργούμε για να μην καταργηθούν τα δικαιώματα μας και οι ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν με αίμα!

-Απεργούμε γιατί: Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας.  Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω το βιοτικό μας επίπεδο.

-Απεργούμε: Για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας  και την κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

-Απεργούμε γιατί: Η  απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα. Καθημερινά κατακρεουργούνται οι μισθοί, οι συμβάσεις, και τα ωράρια μας, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων.

-Απεργούμε γιατί: Αντιστεκόμαστε στη διεύρυνση ωραρίου και διεκδικούμε την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με νόμο.

-Απεργούμε γιατί: Οι εργοδότες, με τις «Λευκές Νύχτες» και τα εξαντλητικά «εορταστικά» μερόνυχτα, θέλουν να απελευθερώσουν το  ωράριο, ενώ εμείς ΟΧΙ!

-Απεργούμε γιατί: Πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην Απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

-Απεργούμε γιατί: Νισάφι πια με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει μετατρέψει, στην Αργολίδα, αλλά και αλλού, τα εργατικά κέντρα σε παραμάγαζα της κυβέρνησης και των εργοδοτών με άφαντα σωματεία σφραγίδες.

-Απεργούμε γιατί: Έχουμε αξιοπρέπεια και θέλουμε μια ζωή όμορφη, χωρίς ανεργία, πολέμους και προσφυγιά, για μας και τα παιδιά μας. Γιατί δεν αφήνουμε άλλο τα πράγματα στην τύχη τους. Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

-Απεργούμε γιατί: Δεν ανεχόμαστε άλλο την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φοβέρα στους χώρους δουλειάς!

-Απεργούμε γιατί: Γνωρίζουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη μας. Μπορούμε να γκρεμίσουμε, νόμους, μνημόνια και αφεντικά αρκεί να το πάρουμε απόφαση!

 

Συνάδελφε, τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και η λήξη του ημερολογιακού έτους θυμήσου ότι έχεις να λάβεις:

1. Δώρο Χριστουγέννων έως τις 21/12 – Η πληρωμή από τον εργοδότη είναι υποχρεωτική, μη δεχτείς την τρομοκρατία να το επιστρέψεις πίσω όπως συχνά συμβαίνει, δικαιούσαι ολόκληρο Δώρο για τη χρονική περίοδο από την 1/5 μέχρι και την 31/12 κάθε έτους που εργάζεσαι που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό στο σύνολο των τακτικών αποδοχών για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

2.Την ετήσια κανονική σου άδεια (αν έχεις υπόλοιπο), αλλιώς δικαιούσαι τις  αντίστοιχες  αποδοχές  αδείας,  προσαυξημένες  κατά  100%,  καθώς  και  το  επίδομα  αδείας, το οποίο φτάνει μέχρι τον μισό μισθό (για όσους αμείβονται  με  μισθό)  ή  μέχρι  τα  13  ημερομίσθια  (για  όσους  αμείβονται  με  ημερομίσθιο, χωρίς  ποσοστό  προσαύξησης). Κάθε εργαζόμενος δικαιούται άδεια από  τον 1ο μήνα απασχόλησής  του στην ίδια επιχείρηση.

 

Επικοινώνησε, οργανώσου στο Σωματείο σου, μάθαινε τα δικαιώματά σου, πάλεψε μαζί μας για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και για να απαιτήσεις περισσότερα, Αυτά που σου ανήκουν! Από τον αγώνα δρόμου, έλα στον δρόμο του αγώνα. Κάνε το βήμα, έλα στην απεργία!