Άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ των Θησαυρών της Αργειακής γης σε γιορτινή ατμόσφαιρα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άνοιξε τις πύλες του το Φεστιβάλ των Θησαυρών της Αργειακής γης σε γιορτινή ατμόσφαιρα

Δεκέμβριος 08, 2017 - 14:59

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την ΠΕΔ Πελοποννήσου και την ΚΕΔΑΜ συνδιοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ «Οι Θησαυρoί  της Αργειακής Γής- Οίνος, Ελιά, Πορτοκάλι» το οποίο  άνοιξε τις πύλες του χθες Πέμπτη 7/12 στους Στρατώνες Καποδίστρια παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών & Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Καμπόσου, αντιδημάρχων προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου, δημοτικών συμβούλων. του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ Νεκταρίου, των  βουλευτών Αργολίδας Γ. Γκιόλα και Γ. Ανδριανού , της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννησου κ. Ντίνας Νικολάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έκοψε την κορδέλα της έκθεσης η οποία θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 10/12. Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος τόνισε: Στόχος της έκθεσης αυτής είναι η προώθηση των προϊόντων μας , η προσέλκυση νέων για ενασχόληση με τον τομέα της γεωργίας αλλά και η δυνατότητα να παρουσιάσουν παραγωγοί και επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα παροχών/προϊόντων σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, από την παραγωγή έως την κατανάλωση των θησαυρών αυτών. Σε μια εποχή όπου η αγροτική επιχειρηματικότητα πλήττεται ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με την ΠΕΔ Πελοποννήσου συνδιοργανώνουν την έκθεση η οποία πέρα από τον διαφημιστικό της χαρακτήρα θα αποτελέσει  τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών  και ενημέρωσης για όλες τις νέες εξελίξεις και τεχνολογίες του κλάδου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 17:00 έως τις 10:00 το βράδυ τις καθημερινές και το σαββατοκύριακο από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.  Το Σάββατο 9/12 στα πλαίσια του Φεστιβάλ στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με τίτλο "Οι προοπτικές καλλιέργειας και προώθησης των θησαυρών της Αργειακής γης"    όπου και θα μιλήσουν έγκριτοι επιστήμονες. Με την παρουσία του θα μας τιμήσει και ο συγγραφέας γευσιγνώστης κ. Ηλίας Μαμαλάκης.

ΘΕΜΑΤΑ & ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 9/12

 

  • «Η γευσιγνωσία ως παράμετρος ποιότητας και προώθησης του ελαιολάδου», Δρ. Βασίλης Δημόπουλος, Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας, ΤΕΙ Πελοποννήσου"
  • «Βιολογική Γεωργία: Ανάλυση και προοπτικές για τα προϊόντα της περιοχή μας», Βαγγέλης Κυριάκου, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Αργολίδας.
  • «Xylella fastidiosa. Η μεγάλη απειλή για τους ελαιώνες της χώρας», Δημήτρης Δήμου, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας.

 

Οι επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους είναι οι εξής:

Φυτώρια Φάκλαρη

Οινοποιία Δασακλή

Οινοποιία Παπαντώνη

Κωτσιόπουλος Ιωάννης Αγροτικά Μηχανήματ

Αργολική Οινοποιία Φραγκος Σπύρος  

Αργέας Φρουτ

Μυκηναϊκή Κωτσόπουλος Επεξεργασία Ελαίων

ΑΦΟΙ Φάκλαρη ΑΕ

ΕΑΣ ΡΕΑ Αργολίδας

VERINO ΑΒΕΕ

Δημοπάνας Δημήτριος  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

DXN GREECE ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κουτσοποδίου Αγία Κυριακή

Σμυρλή Μαργαρίτα Επιχειρηματίας

ΙΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ