Κινδυνεύουν καλλιέργειες από βλάβη σε αντλία του Ανάβαλου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Κινδυνεύουν καλλιέργειες από βλάβη σε αντλία του Ανάβαλου

Σεπτέμβριος 04, 2012 - 20:48

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τον κίνδυνο καταστροφής στις καλλιέργειες του αργολικού πεδίου από την παύση λειτουργίας, λόγω βλάβης, της μίας από τις δύο αντλίες του Αναβάλου υπογράμμισε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Α. Τσαυτάρη, σε συνέχεια σχετικής επικοινωνίας που είχε με τους δύο Υπουργούς.
Ο κ. Ανδριανός  επισημαίνει στην επιστολή του τα εξής:
Με την  επιστολή μου αυτή σας ενημερώνω  για τον άμεσο κίνδυνο ξηρασίας του αργολικού κάμπου μετά την  πρόσφατη παύση λειτουργίας, λόγω ζημιάς, της μίας εκ των δύο αντλιών  του φράγματος του Αναβάλου.
Επισημαίνω  ότι μέχρι πρότινος, για την  κάλυψη των αρδευτικών αναγκών ολόκληρης  της Αργολίδας λειτουργούσαν  δύο αντλίες, παροχής 7.000 και 4.000 m3 την ώρα αντιστοίχως.
Μετά την  βλάβη στην μία αντλία, πλέον διατίθενται  στο δίκτυο περίπου 7.000 m3, ενώ οι αρδευτικές ανάγκες των ΤΟΕΒ αθροίζονται σε περίπου 11.000 m3.
Η υστέρηση των 4.000 m3 την ώρα προκαλεί αύξηση του αρδευτικού κύκλου με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καλλιέργειες και παραγωγή, ειδικά την χρονική στιγμή που χρειάζονται νερό.
Επίσης, είναι ορατός ο κίνδυνος να επέλθει ολική καταστροφή στις καλλιέργειες της Αργολίδας, διότι η μία πλέον λειτουργούσα αντλία είναι κατασκευής της δεκαετίας του ’70 και έχει παρουσιάσει στο παρελθόν συχνές βλάβες που την έθεσαν εκτός λειτουργίας για μεγάλο διάστημα.
Τούτων δοθέντων, καθίσταται επιτακτικό να επισκευαστεί άμεσα η αντλία που βρίσκεται  σήμερα εκτός λειτουργίας.
Είμαι βέβαιος  ότι θα  προβείτε στις απαραίτητες  ενέργειες για την άμεση λύση του προβλήματος».