«Αλαλούμ» στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Αλαλούμ» στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Δεκέμβριος 15, 2017 - 19:50

Από arcadiaportal.gr

Βαριές εκφράσεις, αντεγκλήσεις, άγνοια της διαδικασίας και φωνές.

 

«Δεν υπάρχει πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ, από τις 13 του μήνα έχει γίνει αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου.»

Αυτά δήλωσε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής από την έδρα του προεδρείου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ως οικοδεσπότης, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, προτού ξεκινήσει η διαδικασία.

Μάλιστα, είχε και έναν έντονο διάλογο με τον πρώην δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Σπύρο Τσιριγώτη, ο οποίος ρώτησε να μάθει πού είναι ο πρόεδρος και αν υπάρχει αντικαταστάτης.

Πάντως κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ουδείς έδειξε να γνωρίζει αν… υπάρχει αντικαταστάτης του παραιτηθέντος προέδρου κ. Ιωάννη Γρυπιώτη. Οι περισσότεροι δήμαρχοι βρίσκονταν ακόμα και 45 λεπτά μετά την ώρα έναρξης της συνεδρίασης εκτός αιθούσης.

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός, πρώην δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας και νυν δημοτικός σύμβουλος, ρωτούσε επιμόνως να μάθει σε μια τόσο προχωρημένη ώρα αν υπάρχει απαρτία, η οποία δεν φάνηκε να διαπιστώνεται, ωστόσο, ακόμα και μία ώρα μετά την υποτιθέμενη έναρξη της συνεδρίασης, όλοι στην αίθουσα και έξω από αυτήν περίμεναν να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μελών.

«Για βόλτα ήρθαμε εδώ;», είπε ο κ. Πνευματικός, δήμαρχος Κορινθίων, «αφού απαρτία δεν υπάρχει», και ο κ. Αν. Κακλαμάνος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, ρώτησε αν υπάρχει διαδικασία και τι πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη διαδικασία. Ο κ. Πνευματικός απάντησε: «Δεν υπάρχει πρόεδρος, δεν υπάρχει αντιπρόεδρος, δεν υπάρχει απαρτία, τι να κάνουμε εδώ;».

Είμαστε για κλάματα και για γέλια. Είναι ντροπή για όλους τους αιρετούς της Πελοποννήσου, από τον πρόεδρο του πιο μικρού χωριού ως και τον περιφερειάρχη

δήλωσε ο δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Καλαντζής.

Και ενώ όλοι ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν την αίθουσα, ο αντιπρόεδρος κ. Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου-Νέστωρος, ανέβηκε στο βήμα και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να τα προλάβουν όλα οι δήμαρχοι και να είναι στην ώρα τους στην Τρίπολη για τη συνεδρίαση, καθώς σήμερα συνεδριάζει η ΚΕΔΕ. Έκανε καταμέτρηση των μελών, τα βρήκε 19 και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεδρίασης, με τον κ. Τσιριγώτη να επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει συνεδρίαση χωρίς τον πρώην πρόεδρο ΦΟΔΣΑ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μια συζήτηση περί ποίου προεδρεύει, ποιος ο αντικαταστάτης, τι προβλέπει ο κώδικας και τι η διαδικασία απαρτίας. Κάποιοι δήμαρχοι δήλωσαν ότι αποσύρουν την υπογραφή τους από τις παρουσίες και ότι αποχωρούν, ενώ ο κ. Τσιριγώτης επέμενε ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο δήμαρχος Νεμέας παρενέβη στη συζήτηση, σηκώθηκε από τη θέση του και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε:

Είμαστε ένας θεσμός μπορντέλο.

Μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα, και με καθυστέρηση μιάμισης ώρας, ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου. Ο κ. Καφαντάρης, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και αφού ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος του, ανέλαβε να προεδρεύσει, με πρώτο θέμα, κατόπιν συνεννόησης, την εκλογή προέδρου, αφού η Αποκεντρωμένη έχει κάνει δεκτή την παραίτηση του Γιάννη Γρυπιώτη, προτείνοντας για τη θέση του προέδρου τον κ. Σταύρο Αργειτάκο, ο οποίος είπε:

Υπό άλλες συνθήκες θα δεχόμουν και ευχαριστώ πολύ. Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε σε εκλογή προέδρου με 19-20 άτομα.

Κατόπιν, η συνεδρίαση διεκόπη, προκειμένου να οριστεί νέα συνεδρίαση. Ο κ. Καφαντάρης ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση και προσπάθησε να ενημερώσει τους δημάρχους για το θέμα των «κόκκινων δανείων» για το οποίο συνεδρίασε η ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Γαλανιάδη Εύα