Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο συμψηφισμός εισφορών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο συμψηφισμός εισφορών

Ιανουάριος 05, 2018 - 11:04

Για τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο της νέας χρονιάς παραπέμπεται ο συμψηφισμός των εισφορών που αφορά περίπου 1,4 εκατ ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Αγγελόπουλου στα dikaiologitika.gr.

Η επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας είναι να συμπεριληφθούν στα ειδοποιητήρια του Ιανουαρίου, που θα σταλούν στους δικαιούχους έως τα μέσα Φεβρουαρίου ή στα ειδοποιητήρια του Φεβρουαρίου, που θα είναι έτοιμα έως τα μέσα Μαρτίου, οι εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2016.

Όλα αυτά ενώ η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έχει ολοκληρωθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Όμως έξι μήνες μετά, δεν έχει καταστεί ακόμα εφικτό να υπολογιστούν οι εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2016 και όχι του 2015

Σε ένα συντριπτικό ποσοστό που υπερβαίνει το 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και φτάνει στο 90% για τους αγρότες, η αλλαγή στα εισοδήματα, δεν θα επιφέρει αλλαγή και στις καταβαλλόμενες εισφορές. Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει έως τώρα το υπουργείο Εργασίας δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών δεν έχουν δηλώσει εισοδήματα υψηλότερα των 10.000 ευρώ, ούτε το 2015, ούτε το 2016. Άρα και στις δύο περιπτώσεις καλούνται να καταβάλλουν τα κατώτατα ποσά εισφορών, συνεπώς δεν έχουν την παραμικρή διαφοροποίηση.