Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μητσοτάκης: Δεν θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων

Ιανουάριος 05, 2018 - 21:24

φωτογραφία αρχείου eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Δεν θα απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους. Θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς», αλλά δεν θα δεχτούμε μονιμοποιήσεις έκτακτων συμβασιούχων, όπως γίνεται τώρα. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, με συνέντευξη του, στο Capital.gr.

«Tο κράτος μεγαλώνει, αντί να συμμαζεύεται, με πολλούς διορισμούς, οι οποίοι γίνονται δεξιά και αριστερά. Με πάρα πολλούς συμβασιούχους, τους οποίους ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να μονιμοποιήσει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, οι οποίες αντιβαίνουν στο Σύνταγμα. Αλλά δεν πρόκειται να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς, ότι θα αναγνωριστεί η δουλειά τους. Θα αξιολογηθούν και οι καλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να επιβραβεύονται και στους προβληματικούς δημοσίους υπαλλήλους να τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Είμαι, λοιπόν, πάρα πολύ ξεκάθαρος. Και απαντώ, για άλλη μια φορά, για πολλοστή φορά, στην κυβερνητική προπαγάνδα με ένα συνεκτικό σχέδιο αλλαγών στο Δημόσιο, που θα το κάνουν πιο φιλικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, με πολύ μεγαλύτερη έμφαση και έφεση στις νέες τεχνολογίες. Και κυρίως ένα Δημόσιο το οποίο θα μπορεί να αξιολογεί και να αξιοποιεί το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό του.

Ο ίδιος, επίσης ανέφερε ότι «το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων», σημειώνοντας ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής. Δηλώνει ικανοποιημένος για την υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματός του και πολύ αισιόδοξος από το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, τώρα ακούν με προσοχή τις προτάσεις της, δεν θεωρεί ότι τα ποσοστά της ΝΔ έχουν «πιάσει ταβάνι», όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, ούτε δείχνει να ανησυχεί για την σχετική αντοχή που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. «Θα ήμουν ανήσυχος αν τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ ήταν στο 60% και όχι στο 90% που είναι τώρα», λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια που επιδιώκει ο Αλ. Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί πλέον αυτήν την ορολογία… αφού οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει φθάνουν μέχρι και το 2060 και προσθέτει: «Η χώρα θα ξαναγίνει κανονική, όταν αποκτήσει μια κανονική και φερέγγυα κυβέρνηση. Πραγματική ανάκαμψη στην οικονομία και πραγματική έξοδο από την κρίση θα δούμε μόνο αν υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.»

Για την κρίση με την γειτονική Τουρκία με αφορμή την υπόθεση των 8 αξιωματικών, ο κ. Μητσοτάκης αποδίδει την άκρως επιθετική στάση Ερντογάν στην υπόσχεση που του έδωσε ο Πρωθυπουργός ότι μέσα σε 15 ημέρες «θα τους έχει επιστρέψει», μια δήλωση που ουδέποτε διαψεύστηκε -όπως σημειώνει- από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στα «απόνερα» της αποτυχημένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.