CHS υποτροφίες σε συνεργασία με Τμήμα του ΑΠΘ Κλασικών 2018

Time to read
less than
1 minute
Read so far

CHS υποτροφίες σε συνεργασία με Τμήμα του ΑΠΘ Κλασικών 2018

Ιανουάριος 08, 2018 - 10:55

Κέντρο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Ελληνικών Σπουδών (CHS) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Τμήμα Φιλολογίας είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε από κοινού μέχρι τρεις υποτροφίες στους κατόχους διδακτορικού από το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του ΑΠΘ. Η διάρκεια κάθε υποτροφίας θα είναι 12 μήνες κατά τους οποίους το Μέλος θα ολοκληρώσει ένα εξάμηνο βίου ερευνητικό πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα. Οι υποτροφίες στόχο να προσελκύσει υποψηφίους με ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με την πειθαρχία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και γλώσσας. Η προτεινόμενη έρευνα μπορεί να αφορά οποιαδήποτε πτυχή του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού προσεγγίζεται μέσα από κάθε πειθαρχία, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιοριστικά, της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, ιστορίας της τέχνης, της εκπαίδευσης, την ιστορία, τη λογοτεχνική κριτική, φιλολογία, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, τις θρησκευτικές μελέτες, την κοινωνιολογία, καθώς και και συναφών υποπεδία.

Η υποτροφία περιλαμβάνει:

    Έτος-μακρά διορισμό CHS-ΑΠΘ Συνεργάτης Νεοελληνικών Σπουδών.
    Έτος βίου πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και των πόρων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και στο σύστημα της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
    Μια εβδομάδα-μακρά εκπαιδευτική εκδρομή στο CHS στην Ουάσιγκτον.
    Πρόσκληση να προ-δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σε ένα από τα CHS E-περιοδικά.
    Πρόσκληση να παραστεί στην ετήσια CHS-Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία μελετητές Συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία, τον Ιούλιο.
    Διοργάνωση εκδηλώσεων για τα Μέλη να παρουσιάσουν την έρευνά τους.

Μια επιλογή επταμελές και Συμβουλευτική Επιτροπή Ακαδημαϊκού αξιολογεί τις αιτήσεις, επιλέγει τα Μέλη και υποστηρίζει την έρευνα τους, παρέχοντάς τους την ακαδημαϊκή βοήθεια και συμβουλές στο έργο τους. Η Επιτροπή Επιλογής δίνει προτεραιότητα σε εκείνους των οποίων η αίτηση και συνοδευτική επιστολή:

    Περίγραμμα με σαφήνεια και λεπτομερώς πώς τα αποτελέσματα του έργου θα συμβάλει στο σώμα της έρευνας και την περαιτέρω προώθηση της έρευνας και της δέσμευσης τόσο στο άμεσο οπτικό πεδίο του υποτρόφου και στις ανθρωπιστικές επιστήμες γενικότερα.
    Προτείνετε ότι θα είναι σε θέση να διεξάγει έρευνα της υψηλότερης ποιότητας και την επίτευξη των προτεινόμενων αποτελεσμάτων.
    Προτείνει συνεργασίας, διεπιστημονικά έργα.
    Να αναφερθεί ότι είναι άνετη εργασία σε ένα διεθνές, πολύγλωσση κοινότητα των μελετητών που κάνει την έρευνα κατά κύριο λόγο στα αγγλικά.

Όλα τα ενδιαφερόμενα ερευνητές πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα από 20, Φεβρουαρίου, 2018 μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ευρώπης) (όλα τα έγγραφα στα αγγλικά):

    Μια λεπτομερής, αλλά σύντομη ερευνητική πρόταση δεν υπερβαίνει τα 1.000 λέξεις
    Ένα πλήρες βιογραφικό
    Μια επιστολή προθέσεων που εξηγεί γιατί ο υποψήφιος θα πρέπει να χορηγηθεί το εν λόγω υποτροφία
    Μία συστατική επιστολή (κατά προτίμηση στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά ή γερμανικά), η οποία πρέπει να παραληφθεί από τις 20 Φεβρουαρίου, 2018. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι αιτούντες δεν μπορούν να γράφουν επιστολές για άλλους υποψηφίους. Επιπλέον, τα μέλη της επιτροπής επιλογής δεν μπορεί να γράψει συστατικές επιστολές.

Όλα τα υλικά πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα παρακάτω:
http://wp.chs.harvard.edu/chs-forms/application-chs-auth-fellowship/

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, η Επιτροπή θα αξιολογήσει όλες τις αιτήσεις και να επιλέξετε τους υποτρόφους. CHS μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους αιτούντες για πρόσθετες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής. Οι υποψήφιοι θα λάβουν τη γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής επιλογής του Απριλίου το 2017.

CHS μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους αιτούντες για πρόσθετες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής. Οι υποψήφιοι θα λάβουν τη γνωστοποίηση της απόφασης της επιτροπής επιλογής στην Απρίλιο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος .

Για ερωτήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Ευάγγελο Κατσαρέλης, Προγράμματα & Συντονιστής Εκδηλώσεις, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε ekatsarelis@chs.harvard.edu ή +30 27520 47030 (εσωτ. 2).