Σκουρλέτης: Σε δύο φάσεις οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σκουρλέτης: Σε δύο φάσεις οι αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Ιανουάριος 08, 2018 - 12:51

Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω του νέου «Καλλικράτη», με την πρώτη να ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του, «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Οι αλλαγές στον «Καλλικράτη», στο θεσμικό πλαίσιο, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης  «είναι μία δουλειά την οποία την κάνουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αφορά πάρα πολλά ζητήματα, κυρίως στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της ίδιας της εσωτερικής λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών. Τα ζητήματα του εκλογικού συστήματος. Είναι μία δουλειά η οποία ακουμπάει και σε αρμοδιότητες και άλλων υπουργείων, γι’ αυτό θέλουμε να εμβαθύνουμε λίγο σε αυτές τις αλλαγές και να μην πιάσουμε μόνο το θέμα των τίτλων, όπως κάθε φορά γινόταν μέχρι τώρα σε αντίστοιχες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Νομίζω, λοιπόν, ότι το επόμενο διάστημα θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση πάνω σε μία πολύ συγκεκριμένη βάση».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ωστόσο ξεκαθάρισε, ότι «μιλάμε για αλλαγές τις οποίες μπορούμε να τις κάνουμε και με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην οικονομία, και το περιοριστικό πλαίσιο. Γι’ αυτό, αυτή η πραγματικότητα μας οδηγεί στο να μιλάμε για μία πρώτη μεταρρυθμιστική φάση, την οποία θα ακολουθήσει μία δεύτερη, προφανώς όταν και η κατάσταση στην οικονομία θα το επιτρέπει».