Ο... Άγιος Βαλεντίνος φέρνει την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο... Άγιος Βαλεντίνος φέρνει την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

Ιανουάριος 13, 2018 - 13:03

φωτογραφία αρχείου 30/7/2013 ανακήρυξη αναδόχου για το έργο της «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου (eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος)

Πάνω από δέκα φορές τα τελευταία χρόνια έχει ανακοινωθεί η υπογραφή της σύμβασης για τα απορρίμματα ανάμεσα στην Περιφέρεια και στην ανάδοχο εταιρία, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Όλα, όμως, δείχνουν ότι το παραμύθι του Πέτρου και του λύκου -ας μας επιτραπεί η παρομοίωση, καθώς, αν θυμάστε, στο παραμύθι ο Πέτρος φώναζε «λύκος, λύκος!» συχνά και κανείς δεν τον πίστεψε όταν τελικώς ο λύκος ήρθε- έφτασε στο τέλος του.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, ύστερα από συνάντηση του δημάρχου κ. Νίκα και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ, που πέρασε από σαράντα κύματα, στο τέλος Ιανουαρίου.

Και, σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί στις 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή, ίσως και την επόμενη ημέρα, θα «πέσει» η υπογραφή για το έργο, ύψους 160 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θυμίζουμε ότι θα κατασκευαστούν τρεις μονάδες διαχείρισής σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία και δύο σταθμοί μεταφόρτωσης σε Κορινθία και Αργολίδα, ενώ η εταιρία διατείνεται ότι θα δημιουργήσει 600 θέσεις εργασίας.

Αν και η συγκεκριμένη ΣΔΙΤ, η πρώτη του είδους της, είχε ανακοινωθεί εδώ και χρόνια, τελικώς όλες οι άλλες συμβάσεις στο πρότυπό της έχουν κιόλας υλοποιηθεί, και η ίδια είχε μείνει στο ράφι. Ακόμη, πριν από μερικά χρόνια, επί υπουργίας του κ. Τσιρώνη, ουδείς πόνταρε την υλοποίησή της.

Ουδείς, όμως, περίμενε μια σύμβαση που ιδεολογικά είναι σύμφωνη με τις αρχές κομμάτων όπως η Νέα Δημοκρατία θα υλοποιείτο τελικώς με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Αταίριαστος έρωτας, λέτε; Όχι και τόσο!

Η ιστορία με τη ΣΔΙΤ φτάνει στο τέλος της. Αλλά, όπως έχουν πει επίσημα κοινοβουλευτικά χείλη σε ανύποπτη στιγμή, το παιχνίδι στην Αρκαδία και στην Πελοπόννησο βρίσκεται αλλού αυτή τη στιγμή και εκεί είναι χωμένο το νέο «αγκάθι» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια.

Ο Άγιος Βαλεντίνος θα φέρει την... αγάπη μιας ζωής ή απλώς έρωτα της μιας... ΣΔΙΤ ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια;

Θα δείξει!..

http://www.arcadiaportal.gr/news/o-agios-valentinos-fernei-tin-ypografi-...