Έρχονται νέα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Έρχονται νέα ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα οχήματα

Ιανουάριος 13, 2018 - 21:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Νέα ειδοποιητήρια προς οδηγούς με ανασφάλιστα οχήματα σχεδιάζει να στείλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά για την εξάλειψη του φαινομένου των αυτοκινήτων που δεν φέρουν κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων.

Μια σειρά τεχνικών θεμάτων έχουν διευθετηθεί ενώ σε κάθε περίπτωση το ειδοποιητήριο θα συνοδεύεται από μία επιστολή με την οποία θα ενημερώνεται ο πολίτης για το πώς μπορεί να διορθώσει τυχόν λάθος που παρουσιασθεί και τον εμφανίζει ανασφάλιστο ενώ δεν είναι.

Το θέμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, τα οποία φαίνεται να σημειώνουν και πάλι μία αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι, συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Δημήτρη Μαζαράκη με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κ. Μαζαράκης πρότεινε στον κ. Πιτσιλή να αναλάβει η ΕΑΕΕ το κόστος για τη δημιουργία ενός μηχανισμού συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών από όσους δεχθούν λάθος ειδοποιητήριο για ανασφάλιστο όχημα προκειμένου να διορθώσουν τα δεδομένα χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης.

Και οι δύο πλευρές (ΕΑΕΕ και ΑΑΔΕ) εμφανίζονται αποφασισμένες να προχωρήσει το μέτρο ξεπερνώντας τα όποια τεχνικά εμπόδια για να τεθεί ένα τέλος στην κοινωνική μάστιγα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Άλλωστε η υπερβολικά διογκωμένη προβολή κάποιων λαθών που εμφανίσθηκαν στην πρώτη προσπάθεια «σύλληψης» των ανασφάλιστων οχημάτων και το γεγονός ότι μερίδα του πολιτικού προσωπικού επιχείρησε να αξιοποιήσει πολιτικά τις αστοχίες, το μόνο αποτέλεσμα που είχαν, ήταν να αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.

(ΠΗΓΗ: nextdeal.gr)