Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ιανουάριος 15, 2018 - 21:12

«Όχι» στις πρόωρες εκλογές λένε οι Έλληνες πολίτες

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc, για το «Πρώτο Θέμα», το εκλογικό σώμα από τη μια απορρίπτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε καίρια ζητήματα, όπως στο Σκοπιανό, από την άλλη όμως δεν συμμερίζεται τη σπουδή για προκήρυξη εκλογών που δείχνει η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί σε οριακά διψήφιο ποσοστό το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, πλην όμως η αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη του στόχου της άνετης πλειοψηφίας που έχουν θέσει οι επιτελείς της Πειραιώς.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε έκλεισε η δεύτερη αξιολόγηση και ξεκίνησε η επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβερνητικής ηγεσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να περιορίσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τη Νέα Δημοκρατία. Το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ψαλίδα υποχώρησε από τις 14,5 στις 9,2 εκατοστιαίες μονάδες.

Σε ελαφρώς ανοδική τροχιά φαίνεται να βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, που δείχνει να εδραιώνεται στην τρίτη θέση με 8,2%, πλην όμως το ποσοστό αυτό δεν απέχει σημαντικά από το άθροισμα του 8% που είχαν στην αμέσως προηγούμενη έρευνα η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Στο 6% αποτυπώνεται η δύναμη της Χρυσής Αυγής και στο 5,8% του ΚΚΕ, ενώ χαμηλότερα κινούνται η Ενωση Κεντρώων και οι ΑΝ.ΕΛ., που θα δώσουν μάχη για να μπουν στην επόμενη Βουλή.

(Πληροφορίες: protothema.gr)