Ανήλικος κατηγορείται για κλοπές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανήλικος κατηγορείται για κλοπές

Ιανουάριος 18, 2018 - 20:54

Από την εγκληματική του δράση είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -21.000- ευρώ.

                                                     
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Επιπλέον, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, έναν (1) 44χρονο και μία (1) 40χρονη, αντίστοιχα, γονείς του ανήλικου, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας ανήλικου.
Ειδικότερα, στο  πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 1.8.2017 έως και την 26.9.2017, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, διέπραξε τρεις (3) κλοπές σε οχήματα, δύο (2) κλοπές σε οικίες και μία (1) κλοπή σε βάρος ημεδαπού.
Από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις -21.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την ταυτοποίηση των συνεργών του ανήλικου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.