Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Φεβρουάριος 07, 2018 - 22:17

Όταν ψήνετε κρέας στα κάρβουνα, φροντίστε ώστε να μην το ψήνετε σε απευθείας επαφή με φλόγα (όπως αυτή που δημιουργείται όταν πέφτουν λίπη στα κάρβουνα) και αν φτάσει στο πιάτο σας ένα κομμάτι κρέας που έχει καρβουνιασμένες άκρες, τότε κόψτε και πετάξτε εκείνα τα σημεία του κρέατος.
Ιδιαίτερη προσοχή στις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουμε την σχάρα, προτού βάλουμε επάνω τις τροφές για το ψήσιμο. Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Καλό είναι να αποφύγετε τα κρέατα που περιέχουν πολλά λίπη όπως είναι το αρνί.
Εάν θέλετε να φάτε λουκάνικα προτιμήστε να καταναλώσετε όσα έχουν παρασκευασθεί από κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλου, καθώς περιέχουν λιγότερες θερμίδες.
Αφαιρέστε την πέτσα από όλα τα κρεατικά, όσο νόστιμη και πειρασμός και αν είναι.
Συνοδέψτε όλα τα πιάτα σας με σαλάτα ή ψητές και όχι τηγανισμένες πατάτες.
Σε όλη τη διάρκεια που «τσικνίζετε» πίνετε νερό, προκειμένου να μειώσετε το αίσθημα της πείνας.
Προτιμήστε να καταναλώνετε ψωμί ολικής άλεσης.
Μη βάζετε πολύ λάδι στις σαλάτες σας.
Αποφύγετε το έξτρα αλάτι και δώστε έμφαση στα μυρωδικά.
Πιείτε αλκοόλ με μέτρο και δείξτε προτίμηση στο κόκκινο κρασί, το οποίο κάνει καλό στην λειτουργία της καρδιάς.
Μην παραλείψετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, λόγω του μεσημεριανού ή βραδινού «τσικνίσματος», με την γνωστή λανθασμένη δικαιολογία «αφού θα φάω πολύ σήμερα, ας μην φάω τίποτα άλλο μέσα στην ημέρα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ